Se reintoarce spuma de par? Cum folosim cel mai cunoscut produs de styling

Sa va spun un secret: spuma de par revine in forta. De fapt, adevarul e ca nu a parasit niciodata tolba de frumusete. Nu prea ne place sa recunoastem, dar sta la baza tuturor stylingurilor. Eu o folosesc pentru a aduce textura si volum, daca e cazul, desigur. 

Chiar zilele trecute citeam ca, intr-un un quizz fulger al celor de la Vogue UK asupra vedetelor care ar putea sa utilizeze spuma, rezultatele au inclinat balanta catre Dolly Parton, Joan Collins sau Shirlley Bassey ca adepte infocate si le-au plasat in zona "sigura", a volumului rebel-natural pe Alexa Chung, Sienna sau Cara Delevigne. Partea surprinzatoare abia acum vine: si acestea din urma folosesc spuma, conform confesiunilor proprii. Karlie Kloss, spre pilda, marturisea ca desi are parul des, acesta e fin si lipsit de volum (de aici, spuma ;). In fotografia atasata acestui articol, stylingul Carei e facut cu...spuma. Si, o alta confesiune de culise, daca vreodata veti fi spatele usilor unui shooting profesional, veti gasi, cu siguranta un recipient zdravan de spuma. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Chiar si asa, de unde perceptia ca e un produs "batranicios", destinat mamelor, bunicilor sau starurilor pop ale anilor '80?

Asocierea cu stylingul sarmos, "cascheta", cu suvitele care "pocnesc", fara stralucire, statea in picioare in trecut. In primul rand, in peste 30 de ani formula a fost, desigur, imbunatatita dramatic. Produsul modern sporeste / corecteaza textura, are avantajul fixarii elastice si, chiar daca ramane prima varianta pentru realizarea volumelor uriase, totusi, se comporta frumos si in cazul unor beach-waves.

Secretul prin care ne dam seama ca o spuma este cu adevarat adaptata nevoilor stylingurilor moderne sta in modalitatea in care ne raportam (ca stilisti) la firul de par. Obiectivul nostru este sa obtinem efectul natural folosind aerul cald (mi ales) si incurajand dinamica fireasca a podoabei capilare. Parul fluid este mult mai atragator decat cel care pare intepenit.

In aceeasi masura, in ceea ce le priveste pe consumatoare, acestea isi doresc un produs care sa se aplice usor, sa nu fie lipicios ci aerat, light si sa aiba efect anti-static. Daca vreti ca efectul de spuma sa fie mai putin pronuntat, aplicati produsul pe parul umed, uscati cu foehn-ul si scuturati apoi puternic coama ;).

Spuma nu doar da volum, ci si fixeaza buclele si nu doar pentru cei care au parul cret-tirbuson. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cu alte cuvinte, merita sa acordati putina atentie spumei si sa testati formulele deja existente pe piata. Alegeti produsul special tipului dumneavoastra de par si nu exagerati in aplicare. Daca v-a placut sau displacut, va astept opiniile la Intreaba expertul!

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0