15 sfaturi expres ca să te simti bine in costumul de baie

Când ne dam seama că mai sunt câteva săptămâni şi vine concediul mult aşteptat, de cele mai multe ori intrăm în panică! Asta pentru că cel mai dorit costum de baie nu ne mai încape! Însă panica nu este soluţia. Am stat de vorba cu Elena, antrenor de fitness, care ne-a marturisit framatarile ei, dar ne-a oferit si trucuri usor de aplicat.

Vine în ajutorul tău cu 15 sfaturi ce îţi asigură slăbirea şi remodelarea într-un timp record Elena Trifan -  antrenor personal şi specialist în nutriţie sportivă, care în trecut s-a luptat cu kilogramele în plus însă a găsit ac de cojocul lor.

 1. Dă startul zilei bând un pahar de apă cu o jumătate de lămâie la temperatura camerei. Acest obicei îţi va curăţa colonul şi îţi va alcaliniza ph-ul astfel încât procesul de slăbire să fie accelerat.
 2. Foarte important în procesul de slăbire este hidratarea. Apa este esenţiala în toate procesele metabolice. Dizolvarea, transportul şi absorbţia nutrienţilor au loc doar în prezenţa apei. În plus, dacă faci şi sport prin transpiraţie elimini o cantitate mare de apă care trebuie înlocuită. Câtă apă trebuie să bem? Formula este simplă 35mg/kg corp.
 3. Încearcă pe cât posibil să ai cele trei mese principale pe zi. Organismul nostru are memorie. Hrănindu-l regulat evităm senzaţia de foame, cea mai periculoasă senzaţie atunci când vine vorba de slăbit şi remodelare corporală. În acelaşi timp îi asigurăm  nutrientţii de care are nevoie la momentul oportun, îl stimulăm să nu-şi mai facă rezerve şi să-şi accelereze arderile.
 4. Consumă la micul dejun, 2 linguriţe mix de tărâţe (ovăz, în, psyllium, carob) şi iaurt (250 -300 ml). Te va ajuta în procesul de slăbire prin acţiunea fibrelor care au rol de absorbţie a toxinelor.
 5. Consumă la micul dejun 2 ouă fierte moi cu o felie de pâine doar integrală şi un ardei roşu. Se recomandă ouăle moi deoarece se digeră mult mai repede decât cele tari.
 6. Tot la micul dejun consumă doi crackers wasa cu salata de vinete şi o  rosie. Aceştia şi vinetele sunt plini de fibre care au rol benefic în procesul de slăbire. Repetă aceste variante de mic dejun pe toată perioada procesului de slăbire.
 7. Înlocuieşte dulciurile cu fructe de sezon. Nu mai mult de un fruct maxim două. În cazul în care nu putem să potolim pofta de ceva dulce, din când în când putem să ne înfruptăm cu câteva cubuleţe de ciocolată. Dar ştiţi şi voi de care să fie,nuă aşa? Să fie cu cât mai multă cacao.
 8. Înlocuieşte prânzul obişnuit cu o salată verde combinată cu o sursă de proteină (carne albă/linte/quinoa/năut). Aceasta combinaţie, proteine şi vitamine care,  asigură saţietate şi energie.
 9. Ia cina cel târziu la ora 19. Cu cât decalezi mai mult masa de seară cu atat mai mult vei îngreuna metabolismul şi organismul tău nu se va putea odihni.
 10. La cină consumă doar alimente foarte uşor digerabile. Ex: supe creme de legume, salate fără carne. 
 11. Între cele trei mese principale să nu uităm de cele două gustări. Acestea să fie alcătuite dintr-un fruct sau un iaurt (150-200 gr). Respectarea acestui principiu este esenţială dacă vrei să slăbeşti şi să ţi păstrezi o greutate optimă. Includerea acestora aduce beneficii organismului, datorită conţinultului mare de fibre, vitamine şi minerale prin faptul că previne foamea şi supraalimentarea la mesele principale.
 12. Fă zilnic fandari şi genuflexiuni. Motorul de ardere al caloriilor se află la nivelul muşchiului. Cele mai mari şi importante grupe de  muşchi sunt la nivelul picioarelor astfel ca, antrenându-le, îţi vor asigura o ardere accelerată a caloriilor. Începe cu 2 serii a câte 20 de repetări, pe fiecare picior. Pauza dintre serii să nu fie mai lungă de 1 minut.
 13. Aleargă. Fie că alergi în aer liber sau pe bandă, îţi vei activa toate sistemele organismului. Alergatul  este una dintre cele mai bune şi recomandate metode de a slăbi rapid. Alergatul accelerează metabolismul, activează circulaţia sangvină şi cea limfatică şi mai ales reduce hormonii de stres şi creşte tonusul organismului. Începe întodeauna cu încălzirea. Apoi cu o alergare uşoara astfel încât să-ţi adaptezi treptat organismul pentru efort. Încearcă pe cât posibil să alergi 35-45 minute. 
 14. Sari coarda de  2 ori/săpt timp de 15 -20 min în reprize scurte creşte treptat de la un antrenament la altul. Acestea te va ajuta  să slăbeşti să ai un abdomen plat şi să lupţi eficient cu inestetica celulita. 15 minute este echivalentul a 30 min de jogging şi, potrivit studiilor, reduce pofta de mâncare deoarece se solicită cel mai mult muşchi întregului corp.
 15. Apelează la masajul cu bambus. Pentru o modelare mai rapidă şi noninvazivă, din experienţa specialiştilor noştri, masajul anticelulitic cu bambus s-a dovedit a fi cel mai eficient deoarece presiunea este aplicata uniform pe toata suprafaţa afectată de celulită.  Prin acţiunea mecanică a băţului de bambus, se stimulează secreţia de colagen şi elastină, pielea devenind astfel mult mai fermă. În plus, dă un aspect de lifting feselor şi tonifiază coapsele într-un timp mult mai scurt decât al unui masaj clasic anticelulitic.
   
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0