8 piese vestimentare ce îți pot afecta coloana

Nu este un secret faptul că anumite accesorii vestimentare precum pantofii cu toc înalt și gențile mult prea voluminoase ne pot afecta spatele dacă sunt purtate pe termen lung, însă există și alte piese ce ne pot afecta coloana fără să fim conștiente de asta.

De la fustele creion până la perechile de jeans mult prea strâmte, iată care sunt piesele ce ne pot pune în pericol sănătatea coloanei vertebrale:

Fustele Creion

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Deși poate părea surprinzător, purtarea fustelor creion pe perioade lungi de timp poate dăuna coloanei vertebrale. Fustele creion sunt adesea foarte strâmte, îngreunând mersul prin faptul că rețin mișcarea picioarelor. Astfel spatele rămâne încordat, ceea ce poate duce la o întindere musculară și chiar la probleme mai grave.

Colierele masive

 Colierele masive

Capul nostru cântărește în jur de 4-5 kilograme, iar rolul gâtului este acela de a balansa greutatea capului. Simpla adăugare a unui colier greu va crește tensiunea la nivelul gâtului, va schimba postura și va avea un impact negativ asupra coloanei. Oricât de mult ne plac colierele statement, trebuie să avem grijă în ceea ce privește greutatea pieselor pe care alegem să le purtăm.

 Tocurile înalte

 Tocurile inalte

Știm deja că purtarea tocurilor dăunează atât picioarelor cât și spatelui nostru. Purtarea îndelungată a tocurilor poate face ca mușchii gambei să se scurteze, ducând astfel și la deteriorarea genunchilor și la dureri acute de spate. Pentru sănătatea corpului tău încearcă să limitezi timpul petrecut pe tocuri și să le înlocuiești pe cât posibil cu pantofi cu talpa joasă.

Topurile ale căror bretele se prind după gât

 Top-urile cu bretele prinse dupa gat

Topurile ale căror bretele se prind după gât au tendința de a trage gâtul în față, generând astfel tensiuni musculare la nivelul cefei. Pentru a evita această problemă trebuie să ne asigurăm că bretelele sun prinse lejer și nu sunt strânse prea mult în jurul gâtului.

Jeanșii skinny

 Jeansii skinny

Jeanșii prea strâmți în jurul taliei, coapselor și gambelor îngreunează mersul, punând astfel presiune pe articulații. Situația se va înrăutăți și mai mult dacă adăugăm o curea strânsă în jurul taliei, care va amplifica presiunea și va duce în cele din urmă la dureri la nivelul picioarelor și al spatelui.

Gențile mult prea voluminoase

 Gentile voluminoase

Gențile mari sunt deosebit de practice, însă trebuie să știm că gențile voluminoase și grele sunt extrem de dăunătoare spatelui nostru. Aceste accesorii pot provoca întinderi musculare, dureri de ceafă, umeri și spate. Pentru a reduce presiunea pusă de greutate asupra umerilor, este recomandat ca geanta să fie mutată la intervale regulate de pe un braț pe altul.

Lenjeria modelatoare

 Lenjeria modelatoare

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

O lenjerie modelatoare corect aleasă poate fi benefică spatelui, însă una mult prea strâmtă ce încorsetează și restrânge mișcările nu va produce decât rău, îngreunând respirația, modificând postura și punând presiune asupra coloanei vertebrale.

Sutienele în mărimi nepotrivite

 Sutienele in marimi nepotrivite

Sutienele cu bretele subțiri vor afecta coloana atunci când sunt purtate în mărimi nepotrivite, fie ele mult prea mici sau mult prea mari. Pe termen lung este recomandat să purtăm sutiene sport cu bretele late ce susțin greutatea și o distribuie uniform de-a lungul umerilor.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0