Top 5 accesorii călduroase pentru iarnă

Iarna este anotimpul hainelor voluminoase, grele și groase. Este un lucru obișnuit pentru noi, trăind într-o țară cu o iarnă mai geroasă față de alte țări europene. Cu toții ne amintim de iernile copilăriei, în care zăpada ne ajungea până la genunchi și gerul ne îngheța mâinile și nasurile. Pentru a merge la săniuș, trebuia să ne înfofolim cu mănuși, fulare, căciuli, ciorapi și pantaloni groși. 

Din fericire, tehnologia a evluat de atunci pe toate planurile, inclusiv pe cel vestimentar. Astăzi, avem la dispoziție haine de iarnă mai ușoare, realizate din materiale speciale, care mențin o temperatură optimă și protejază de intemperii. Iată, așadar, topul celor 5 accesorii indispensabile pentru iarnă, în conformitate cu zilele noastre.

Căciula este un articol indispensabil dintotdeauna. Deși majoritatea hainelor de iarnă sunt prevăzute cu glugă și/sau gulere înalte, căciula este esențială, deoarece izolează foarte bine una dintre cele mai sensibile părți ale corpului uman – capul. Astfel, pentru a ne feri de afecțiuni ale sinusurilor, precum rinita și sinuzita, precum și de dureri de cap, răceli și alte afecțiuni inflamatorii ale capului, este foarte important să purtăm căciulă pe durata întregului sezon. Adesea avem parte de mici ”pauze” de frig în toiul iernii, câteva zile mai calde, în care suntem tentați să renunțăm la căciulă. Acest lucru nu este indicat, deoarece organismul este mai predispus la îmbolnăvire pe timpul iernii, când sistemul imunitar este la turație maximă, pentru a-l proteja de temperaturile scăzute. Prin urmare, chiar dacă se mai încălzește puțin, trebuie să purtăm căciula în continuare, pentru a evita riscul unei răceli. În cazul în care căciulile vă produc disconfort când le purtați, puteți opta pentru o pălărie din lână.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Fularul ne protejează porțiunea din corp cea mai des afectată pe timpul iernii, și anume gâtul. Este foarte important să ne protejăm gâtul de frig, deoarece orice proces inflamatoriu se poate transforma în răceală sau într-o complicație din spectrul faringo-laringian. În ultimii ani, fularele supradimensionate au revenit la modă, iar acestea sunt accesoriul perfect pentru protejarea gâtului și, în lipsa căciulii, a capului. Optați pentru un fular gros, din lână, care vă protejează de vânt și vă ține cald. 

Mănușile nu sunt doar un accesoriu împotriva frigului, ele sunt și o măsură antiaging. După cum bine știm, mâinile sunt primele care trădează vârsta unei persoane. De aceea este foarte important să le protejăm de soare și de frig, cei doi factori care afectează cel mai puternic țesuturile cutanate. Așadar, este bine să ne protejăm mâinile împotriva razelor ultraviolete utilizând o cremă cu protecție solară. Mai mult, dacă obișnuiți să vă faceți manichiură semipermanentă sau construcție cu gel, este indicat să vă aplicați pe mâini o cremă cu SPF 30 (minim), înainte de ședința de manichiură. 

În privința frigului, pentru a evita uscarea, respectiv crăparea pielii mâinilor, este recomandat să purtăm mănuși de la primele semne de frig. Putem începe iarna (sau chiar spre final de toamnă) cu o pereche de mănuși mai subțiri, din piele întoarsă, pentru ca apoi să trecem la mănușile groase, din lână sau din material termoizolant. Nu în ultimul rând, hidratarea consecventă a mâinilor le va menține aspectul tânăr și sănătos pe termen îndelungat.

Jambierele din lână sau din material termoizolant sunt soluția optimă pentru atunci când purtați fustă sau când este prea frig afară, iar geaca de iarnă nu este suficient de lungă pentru a acoperi partea inferioară a picioarelor. Există o varietate de modele disponibile pe piață, inclusiv jambiere pentru practicarea sporturilor de iarnă, care sunt realizate din materiale speciale, ușoare, dar cu o capacitate mare de a menține temperatura corpului la valori optime.

Nu în ultimul rând, șosetele groase, din lână, sunt un accesoriu ideal pentru bocanci, cizme sau ghete de iarnă. Acestea sunt perfecte pentru copiii care își doresc să petreacă mult timp afară, dar și pentru adulții care au multe drumuri de făcut și își doresc o protecție cât mai bună a picioarelor. Și în acest caz, există o sumedenie de modele, din materiale diverse – lână, material flaușat, angora, cu modele la fel de variate, pentru toate gusturile și toate vârstele.

 

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
http://purelivingforlife.com/how-to-dress-warm-in-winter/


 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0