7 Greșeli de machiaj care te fac să pari mai în vârstă

Sunt câteva greșeli ce se pot strecura în machiaj: fie dacă nu exersezi zilnic acest ritual, fie dacă tocmai ai achiziționat un produs nou și nu ai apucat să te "împrietenești" cu el. 

Toate acestea te fac să pari mai în vârstă dacă nu te raportezi la combinația potrivită de produse ca textură și intensitate. 
Pentru a preveni acest efect trebuiesc respectate mai multe etape: 

Anticearcănul și fondul de ten

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

#1 Anticearcănul nu trebuie să fie prea gros (cakey). Acesta trebuie să fie în textură fluidă, iar puterea de acoperire diferă în funcție de necesitate. Dozarea este foarte importantă, mai ales că ce este extra încarcă adăugând ani în plus,  din păcate. Un alt aspect la fel de important, anticearcanul trebuie să fie în două nuanțe maxim mai deschis decât nuanța fondului de ten. Asts doar dacă cearcănele nu sunt prea pigmentate. 
  
  #2 Fondul de ten trebuie să fie exact în aceeași nuanță cu tenul, atât ca intensitate (închis sau deschis) cât și ca pigment (bej, neutru, roz). Dacă este prea deschis sau prea închis se formează demarcații.  

Machiajul ochilor

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 
 #3 Evitați să aplicați mascara pe genele inferioare. Aplicați doar pe rădăcini cu ajutorul unei pensule tăiate drept. Acest truc vă ajută să obțineți profunzime pe conturul ochilor fără să pară că aveți "piciorușe de păianjen". 
  
 #4 Alegeți nuanțe de fard cu subton de somon sau peach dacă aveți tenul foarte deschis sau străveziu. Dacă folosiți nuanțe terne de maro mat atunci trăsăturile se înăspresc. 
  
 #5 Sprâncenele stilizate excesiv îmbătrânesc. Forma lor trebuie adaptată la trăsăturile fiecăreia indiferent de trend, însă mizați și pe faptul că "natura" nu este întâmplătoare, ci doar ajustați unde este necesar. 

Rujul și fixarea machiajului

 #6 Nuanța rujului dacă este prea închisă poate îmbătrâni aspectul feței. Tonalitatea și intensitatea trebuiesc raportate la trăsături și vârstă. 
  
 #7 Pentru fixarea machiajului atunci când este conceput trebuie folosită o pudră pulbere invizibilă. Dacă folosiți alte nuanțe acestea vor păta tenul și îl vor încărca. Pentru retușul de peste zi al machiajului recurgeți la pudra compactă tot invizibilă.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0