Tulburarile de alimentatie ale celor dragi se pot ascunde chiar sub ochii vostri!

Milioane de oameni sufera de tulburari de alimentatie, iar medicii atentioneaza ca este dificil ca familia si prietenii sa depisteze astfel de probleme.

 

Spre exemplu, majoritatea persoanelor care sufera de anorexie reusesc cu succes sa-si ascunda pierderea in greutate purtand haine largi sau implicandu-se foarte mult in prepararea mancarurilor, conform spuselor Dr. Martha Levine de la Penn State Children’s Hospital (Spitalul Pediatric Penn State).

Ce relație ai cu înfățișarea ta?

Dar exista anumite semne pe care apropiatii ar putea sa le observe, a mai spus Levine, director al programului de spitalizare partiala, in cadrul sectiei de tulburari de alimentatie si medicina pentru adolescenti.

La ce semne sa fim atenti

Persoanelor care sufera de anorexie le este deseori frig si pot sa aiba un strat subtire de par pe corp, ca urmare a pierderii grasimii corporale. La femei, menstruatia tinde sa se opreasca, a subliniat aceasta.

In cazul persoanelor cu bulimie, fiti atenti daca acestea merg la baie imediat dupa ce iau masa. Dentistii pot depista tulburarile de alimentatie pentru ca acidul gastric afecteaza dintii. Alte semne ale bulimei sau ale altei tulburari privind mancatul compulsiv includ mari cantitati de mancare care dispar.

Daca observati semnele unei tulburari de alimentatie, discutati cu persoana respectiva cand aveti suficient timp pentru a discuta pe indelete, a recomandat Levine.

 

 

„Persoanele care se confrunta cu tulburari de alimentatie se rusineaza de boala lor. De asemenea, pot fi perfectioniste si incerca sa-i faca fericiti pe cei din jur, asa ca daca se simt criticati sau rusinati, vor fi foarte afectati din punct de vedere emotional.” a declarat Levine intr-un comunicat de presa al Penn State. „Nu trebuie sa ignorati semnele, dar daca insistati prea mult, e posibil sa conduca la si mai multe probleme.” a mai spus aceasta. „Important este sa fiti intelegator si sa nu ii criticati.”

Levine a mai sugerat consultarea unui specialist in tulburari de alimentatie, deoarece acesta ii poate ajuta sa identifice in amanunt cauzele emotionale ale problemei.

 

 

Se estimeaza ca 20 de milioane de femei si 10 milioane de barbati vor suferi la un moment dat in viata de o tulburare de alimentatie. Potrivit National Eating Disorders Association (Asociatiei Nationale pentru Tulburarile de Alimentatie), se estimeaza ca rata decesului din cauza anorexiei nervoase si bulimiei nervoase este de aproximativ 4 -5 %.

Anorexia se caracterizeaza ca infometare care conduce la pierderi in greutate semnificative, in timp ce bulimia consta in cicluri frecvente de mancat compulsiv si varsaturi.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0