

Salată de cartofi noi, de primăvară
Cu fiecare zi care trece ne găsim cu un pas mai aproape de vară, iar asta nu poate însemna pentru noi, iubitorii de arome și savori, decât un singur lucru: acela al bucuriei mersului în piețele care abundă de fructe și legume proaspete, de la salată verde, ceapă și usturoi de primăvară până la căpșune și, în curând, primele cireșe de mai!
Pe lângă entuziasmul de a vedea tarabele pline de atâtea și atâtea minunății, astăzi, mersul la piață dimineața pe răcoare m-a bucurat și cu un kilogram de cartofi noi, care pe loc mi-au adus aminte de gustul copilăriei, când salata de cartofi a mamei, instotita de salată verde din grădină noastră, era unul dintre puținele lucruri la care nu făceam mofturi :)
Încărcată cu aceste dulci amintiri este și rețeta pe care v-o propun astăzi. Și care, în fapt, este mai mult un ghid decât o rețetă propriu-zisă, pentru că așa cum v-am obișnuit, nu există nici de această dată cantități precise și bine măsurate. Ceea ce vreau să vă încurajez să faceți este să vă lăsați inspirați de prospețimea legumelor de sezon și să vă construiți, după pofta inimii, salata aceea care vă face sufletul să cânte de bucurie, combinând exact acele ingrediente care vă plac cel mai mult.
Iată ce ingrediente am folosit eu:
- cartofi noi
- o ceapă roșie
- câteva roșii cherry, tăiate pe jumătate
- mărar
- dressing format dintr-un amestec de ulei de măsline, oțet balsamic, muștar de Dijon, un strop de miere
Metodă de preparare
Am încălzit cuptorul și am așezat cartofii noi, spălați bine, tăiați în jumătăți și asezonati cu sare, într-o tavă unsă cu ulei. I-am rumenit nu mai mult de 20 de minute, atât cât să devină aurii și să fie copți la mijloc. După ce i-am scos de la cuptor, i-am amestecat cu o ceapă roșie tăiată fâșii, câteva roșii cherry și mărar din belșug, apoi am îmbrăcat totul cu dressingul descris mai sus. Am servit cu inimi fragede de salată verde și m-am bucurat din plin de darurile primăverii-exact ceea ce va doresc și vouă.
Alte idei pentru salată / mai puteți folosi în această salată și:
• măsline negre
• capere
• file-uri de anșoa
• ridichi
• ceapă sau usturoi verde, tocate mărunt
• mazăre, fasole verde sau sparanghel verde
• ou fiert
• puteți înlocui mărarul cu alte ierburi care va plac: pătrunjel, busuioc, rozmarin, cimbrișor etc. sau puteți face din aceste ierburi un pesto cu care să îmbrăcați cartofii noi
Vouă cum să place să pregătiți salată de cartofi noi și care sunt ingredientele voastre preferate? Sunt singură că fiecare dintre voi are acasă o rețetă proprie pentru această salată. Va invit cu drag să o împărtășiți!