Ce (mai) mananci la cina: 3 retete gata in 20 de minute

Cand ajungi seara acasa, obosit si infometat, tentatia de a manca ceva nesanatos ori de a comanda pizza este de doua ori mai mare decat de obicei. Poti preveni astfel de situatii invatand cateva retete simple si rapide, pe care le poti prepara in mai putin de jumatate de ora.

 

Pentru ultima masa a zilei este ideal sa alegi un preparat usor de digerat, care sa nu iti creeze tulburari de somn sau de alta natura.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Mizeaza intotdeauna pe praparate simple, facute din ingrediente naturale, care sa nu solicite foarte tare tractul digestiv.

 

 

Salata de somon cu fasole rosie si porumb

Timp: 20 min

Pentru aceasta salata ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 6 fileuri de somon fara piele
  • sare si piper (dupa gust)
  • 1 cana de fasole verde la conserva
  • 1 cana de porumb
  • 1 ½ cana de salata verde
  • 1 limeta taiata felii

 

Incinge uleiul intr-o tigaie. Asezoneaza somonul cu sare si piper si gateste-l in tigaie pret de 5-6 minute pe fiecare parte. Foloseste apoi o furculita pentru a marunti somonul.

Pune somonul intr-un bol si acopera-l cu toate celelalte ingrediente. Foloseste zeama de lime dupa gust.

Curry de pui in stil tailandez

Timp: 20 min

Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 cana de orez cu bob lung
  • 8 fasii de muschiulet de pui
  • sare si piper (dupa gust)
  • 2 linguri de ulei de canola
  • 2 ardei grasi taiati felii
  • 1 cana de ulei de cocos
  • 2 linguri de pasta de curry
  • ¼ cana de frunze de busuioc proaspat
  • 1 limeta taiata felii

 

Fierbe orezul respectand instructiunile de pe ambalaj. Intre timp, asezoneaza puiul cu sare si piper. Incinge uleiul intr-o tigaie si gateste-l pana cand capata o nuanta aurie (in jur de 2 minute pe fiecare parte). Scoate-l din tigaie si taie-l fasii.

Adauga apoi in tigaie ardeiul gras si ¼ cana de apa si gateste pret de 4 minute, amestecand incontinuu si pune apoi si laptele de cocos cu pasta de curry. Dupa 4 minute, completeaza preparatul cu fasiile de pui.

Serveste curry-ul de pui peste orez si asezoneaza cu busuioc proaspat si cu zeama de lamaie.

 

 

Pui umplut, in stil mediteranean

Timp: 25 min

Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 jumatati de piept de pui fara os
  • 120 g de crema de branza
  • 1/3 cana de branza feta
  • 1 lingurita de pudra de usturoi
  • 2 lingurite de marar
  • 2 linguri de unt topit
  • sare si piper (dupa gust)

 

Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Pentru a prepara umplutura, amesteca crema de branza cu branza feta, cu mararul si cu pudra de usturoi.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pune apoi crema de branza pe fiecare bucata de piept de pui, ruleaza pieptul de pui si prinde-l cu o scobitoare apoi unge-l cu putin unt si acopera-l cu un praf de sare si unul de piper. Intinde rulourile obtinute pe o tava acoperita cu hartie de copt. Coace bucatile de piept de pui umplut in cuptorul preincalzit, pret de cel mult 20 de minute.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0