8 combinatii alimentare care contribuie la pierderea in greutate
8 combinatii alimentare care contribuie la pierderea in greutate
8 combinatii alimentare care contribuie la pierderea in greutate
Modul in care combinam alimentele face ca acestea sa aiba un gust mai bun, dar poate determina si scaderea sau cresterea in greutate. Pentru ca majoritatea dintre noi ne dorim un corp suplu, mai jos dezvaluim cateva asocieri alimentare care ne ajuta sa slabim.
1. Cafea si scortisoara
Scortisoara contine multi antioxidanti puternici, care contribuie la reducerea grasimii abdominale, in timp ce cafeaua reduce apetitul. Daca vrei sa slabesti, presara putina scortisoara in cafeaua de dimineata si nu mai adauga zahar sau lapte.
2. Spanac si avocado
Nivelul colesterolului e mentinut in limite normale cu ajutorul grasimilor sanatoase din avocado, care aduce in organism si rezerve de potasiu, vitamina E si complexul de vitamine B. Apetitul e controlat de spanac, care contine putine calorii si da rapid senzatia de satietate.
3. Legume si oua fierte tari
Ouale ajuta caretotenoidele sa fie mai bine absorbite in organism. Acestea contribuie la pierderea in greutate, la mentinerea calitatii vederii, la curatarea tenului si lupta chiar si impotriva unor forme de cancer. Prin urmare, un ou fiert tare e bine venit in salatele cu legume crude.
4. Ton si ghimbir
Ghimbirul ajuta digestia sa aiba loc mai repede si blocheaza enzimele care cauzeaza inflamatii. Tonul contine Omega-3, care previne depozitarea grasimilor in zona abdomenului. Cand vrei sa slabesti mai ales in aceasta zona a corpului, tonul cu ghimbir e o combinatie excelenta si usor de consumat la oricare dintre cele trei mese ale zilei, pe crackers sau bruschete, salate, in sandvisuri sau ca atare, adaugand piper, lamaie si daca iti plac si fulgi de chilli peste bucatile de ton si consumandu-l apoi cu paine tip wasa din faina integrala ori ca umplutura in frunze de salata rulate.
5. Pepene galben si struguri rosii
Pepenele galben este un diuretic natural si previne retentia de lichide. Strugurii, in special cei rosii sau negri, sunt bogati in antioxidanti care contribuie la reducerea acumularii de grasimi. Este si o combinatie care lupta impotriva efectului de balonare.
6. Cartofi si piper negru
Cartofii contribuie la senzatia de satietate mai mult decat cerealele integrale. In plus, sunt bogati in potasiu. Pentru a slabi, e important sa nu ii consumi prajiti, ci fierti sau copti, fara a adauga unt sau diverse dressinguri. In schimb, ii poti condimenta cu pier negru, care previne formarea unor noi celule de grasime.
Carnea de pui e bogata in proteine, care mentin senzatia de satietate si te ajuta sa consumi mai putine calorii la mesele ulterioare. Piperul cayenne accelereaza arderea grasimilor si scade senzatia de foame.
8. Porumb si leguminoase
Dietele care includ leguminoase cel putin o data pe saptamana sunt mai eficiente decat cele care nu le contin, chiar daca aportul caloric este identic in ambele cazuri. Porumbul contine amidon, care impiedica absorbtia glucozei si a unui procent semnificativ de calorii consumate.
Bonus: Combinatii alimentare pe care e bine sa le eviti daca vrei sa slabesti!
- Doua tipuri de proteine la aceeasi masa, cum ar fi omleta cu sunca
- Proteinele impreuna cu alimente bogate in amidon, cum ar fi carnea cu cartofi
- Amidonul impreuna cu zahar, cum e in cartofi consumati cu ketchup
- Proteinele impreuna cu carbohidrati, ca in hamburgeri
- Zahar si grasimi, ca atunci cand servim inghetata impreuna cu wafe
- Fructe cu alte tipuri de alimente, inclusiv cu frisca sau inghetata
Sursa foto: Shutterstock