Cum sa alegi un antrenor personal potrivit?

Relatia dintre client si antrenorul personal este foarte complexa. Spune-i antrenorului tau si atunci cand esti multumit, dar si cand ceva nu este pe placul tau – acesta este cel mai de pret sfat.

De 11 ani lucrez in acest domeniu si ati putea crede ca este plictisitor sa faci acelasi lucru atat de mult timp, dar va spun ca am fost orice: fericit, obosit, nedumerit, abatut, surprins, dar niciodata plictisit. Oamenii vin la un antrenor personal pentru a trai o experienta, rezultatul este important, dar experienta este cea care conteaza.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Relatia dintre client si antrenorul personal este foarte complexa. Poate dura zile, saptamani sau chiar ani. Experimentezi alaturi de client reusite, esecuri sau chiar evenimente precum casnicia, sarcina, schimbari de cariera si multe altele. Relatia este fizica, psihica si emotionala. Suntem pozitionati in zona de incredere a clientului, de aceea trebuie sa avem grija sa respectam acea pozitie.

Fiind in zona de incredere, devii un mentor, un coach pentru clientul tau, iar acesta va urma sfaturile tale! De aceea, in calitate de specialist, trebuie sa fii in permanenta atent la nevoile celuilalt, relatia client-antrenor personal se bazandu-se in mod deosebit pe comunicare si pe incredere.

Exista si o serie de reguli pe care ar trebui sa le respecte si clientii si antrenorii personali, pentru o buna functionare si o relatie armonioasa. Respectul de ambele parti este important, timpul tuturor fiind pretios.

Nu intarzia la programare, astfel iti faci, in primul rand, tie un deserviciu, iar antrenorului ii dai programarile peste cap. Construieste un raport impreuna cu antrenorul tau, in care vei intelege exact unde te afli din punct de vedere fizico-mintal. Daca antrenorul poate vedea viata prin ochii clientului, va avea o idee mai buna despre cum il va ghida pe acesta in drumul catre succes.

Fii mintal prezent la fiecare dintre sesiunile prestate. Concentreaza-te pe ce ai de facut si nu lasa gandurile si grijile cotidiene sa te distraga.

Ca antrenor, asculta cu adevarat atunci cand clientul iti impartaseste ceva si citeste printre randuri atunci cand este necesar. In general, la inceput clientul vorbeste 80% din timp, iar antrenorul asculta. In momentul in care specialistul incepe recomandarile, proportiile se schimba. Este foarte important ca atunci cand ti se face o recomandare cu care nu te simti confortabil, sa vorbesti despre aceasta. Nu suntem magicieni, nu stim ce gandesti, iar lipsa comunicarii duce la un rezultat care sa nu fie pe placul tau.

Poti cauta antrenorul potrivit pentru tine si pe retelele sociale. In acest fel, vei putea alege o persoana cu care sa ai lucruri in comun. Nu este o regula generala, insa daca postarile de pe Facebook sau Instagram ale unui antrenor sunt pe teme ce tin de cariera si viata din sala de fitness, atunci este un semn bun. Daca totul se invarte in jurul sau si are postari doar cu si despre el, poti avea de-a face cu un ego putin cam mare.

Incearca sa alcatuiesti un plan si vei vedea daca antrenorul gandeste pe termen lung si daca este constient de efectele actiunilor sale asupra organismului tau. Exista si lucruri de care ar trebui sa te feresti cand mergi la sala de fitness. De exemplu, barfa. Renunta imediat, altfel vei deveni tu insuti/insati subiect.

Conversatiile purtate cu antrenorul ar trebui sa fie axate pe subiecte de fitness, noutati, trenduri si mai putin pe subiecte delicate, de scandal. Daca ar fi sa-ti mai dau un pont, acela este sa oferi feedback. Spune-i antrenorului tau si atunci cand esti multumit, dar si cand ceva nu este pe placul tau. In acest fel, el va invata repede care iti sunt preferintele.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Alege intotdeauna un antrenor in prezenta caruia te simti confortabil  - nu vrei sa ai inca un motiv pentru a lipsi de la sala de fitness.

Foarte important este, de asemenea, sa verifici pregatirea antrenorului pe mana caruia te lasi. Alegand un profesionist cu cunostinte si experienta in domeniu, te asiguri ca nu te pui in pericol de accidentare si ca, totodata, vei avea cele mai bune rezultate.

Nu trebuie sa te temi sa pui intrebari antrenorului cu privire la experienta sa ori la programul pe care il adopta. Atat timp cat abordezi o atitudine prietenoasa si diplomata, discutia purtata cu antrenorul va fi una benefica, iar tu vei stii daca este sau nu potrivit pentru tine.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0