Make-up cu factor de protectie - este sau nu eficient?

Efectele nocive pe care radiatiile UV le au asupra pielii tale sunt extrem de neplacute, incepand de la riduri si arsuri solare si pana la cancerul de piele.

De aceea, este extrem de importanta protectia solara si trebuie sa folosim lotiune cu factor de protectie de fiecare data cand ne expunem radiatiilor solare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Exista pe piata o serie de produse de make-up cu factor de protectie solara. Fondul de ten, baza de machiaj, BB cream sau CC cream, precum si pudra de fata – pe toate le gasesti si in varianta cu factor de protectie impotriva radiatiilor UV. Intrebarea este insa: sunt la fel de eficiente precum lotiunea de plaja clasica?

Produsele de make-up cu factor de protectie solara protejeaza impotriva radiatiilor UV, insa protectia oferita de aceastea nu este suficienta pentru ca pielea ta sa fie in siguranta. In primul rand, acestea au factor de protectie slab, iar in al doilea rand, machiajul este aplicat doar dimineata, in timp ce protectia solara trebuie reaplicata pe timpul zilei. Asadar,  pe masura ce orele trec, protectia solara dispare.

Potrivit medicilor dermatologi, pentru ca pielea sa fie protejata de produsele de make-up cu factor de protectie, ar trebui sa aplici o cantitate de 14 ori mai mare decat o faci in mod normal.

Asta nu inseamna insa ca produsele de machiaj care au factor de protectie impotriva radiatiilor UV nu sunt deloc eficiente si ca nu poti beneficia de pe urma utilizarii acestora, ci ca trebuie sa le folosesti pentru a spori eficienta lotiunii de plaja obisnuite.

 

 

Cum sa iti protejezi tenul de raditiile solare

Daca vrei sa iti protejezi tenul de radiatiile solare, poti folosi atat lotiune de plaja cu factor SPF, cat si produse de make-up care iti asigura protectie solara.

Pentru a fi sigura ca tenul iti este complet protejat impotriva radiatiilor solare, ar fi bine ca rutina ta de beauty dimineata sa se desfasoare asa:

Aplica lotiune de plaja pe post de baza de machiaj – inlocuieste, mai ales pe timpul verii, crema baza de machiaj cu o lotiune de plaja cu factor de protectie de minimum 30. Asigura-te ca aplici lotiunea si pe urechi, dar si pe gat.

Foloseste fond de ten cu SPF 15 – fondul de ten folosit ar trebui sa aiba factor de protectie 15. Factorul de protectie al fondului de ten suplimenteaza protectia oferita de lotiunea de plaja aplicata pe post de baza de machiaj.

Finiseaza machiajul cu o pudra cu factor de protectie – pudra folosita in sezonul cald, fie ea libera sau compacta, ar trebui sa aiba factor de protectie. Astfel, tenul tau este protejat de radiatiile UV. Un avantaj al folosirii unui asemenea produs de make-up consta in faptul ca poate fi reaplicat de mai multe ori pe intreaga perioada a zilei. Reaplicand produsul de make-up te asiguri in primul rand ca machiajul este in permanenta proaspat, iar in al doilea rand, ca protectia solara este mentinuta toata ziua.

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0