Sfaturi pentru mesele in familie

Munca, scoala si activitatile in aer liber pot face fara indoiala, dificila programarea meselor regulate in familie. Dar cercetarile au aratat ca mesele regulate in familie contribuie la apropierea dintre membrii familiei si la o comunicare mai buna.

In cazul copiilor, beneficiile variaza de la note mai bune, la relatii mai bune cu cei din jur.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Atat copiii, cat si adultii sunt predispusi sa manance mai sanatos si mai putin predispusi sa fie supraponderali.

Atunci cand programele aglomerate nu va permit sa luati cina in familie, folositi alte mese pentru a va consolida relatiile. Spre exemplu, treziti-va cu 15 minute mai devreme pentru a lua micul dejun impreuna sau organizati in mod regulat un brunch in weekend la care sa participe toti membrii familiei.

Pentru a evita consumul de alimente de tip fast food la cina, mergeti la restaurant in loc sa comandati mancarea acasa, astfel, aveti sansa sa stati de vorba, chiar daca doar pentru cateva minute.

 

 

Organizati in mod regulat activitati in aer liber, spre exemplu, o plimbare in natura in weekend sau o dupa-amiaza la locul de joaca.

Faceti-va timp si pentru activitati in interior, precum jocuri in familie, seara.

Sau gasiti un hobby de care sa se bucure toata familia. Ati putea vota activitatea, iar apoi fiecare membru al familiei si-ar putea alege un rol care sa-l tina implicat in activitatea respectiva.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Obiectivul: Construirea de legaturi stranse, in timpul meselor si nu numai.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0