Sfaturi de parenting din intreaga lume

Fiecare cuplu isi dezvolta propriul stil de parenting, in functie de principiile si valorile pe care cei doi parinti le au. Asta nu inseamna insa ca nu poti invata ceva de la alte familii, din alte tari, care isi cresc copiii in culturi complet diferite.

Italia: Nu permite copilului sa aiba accese de furie. Nu il lua in brate pentru a-l recompensa pentru comportamentul nepotrivit. Parintii italieni au tendinta de a-si trimite copiii afara, la joaca, atunci cand acestia devin nervosi, pentru a-si consuma toata energia.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Franta: Trateaza-ti copilul ca pe un adult, acesta este sfatul parintilor cu origini franceze. O mama frantuzoaica nu ii vorbeste copilului pe un ton diferit, mai delicat, ci ii vorbeste exact cum i-ar vorbi unui adult. Potrivit francezilor, acesta este un semn de respect pe care il arati copilului, semn care incurajeaza maturizarea.

/p>

India: Copiii mai mici de 6 ani nu au voie sa doarma singuri – asa sustin parintii de origine indiana. Acestia tin copiii mici in camera lor ori ii culca alaturi de fratii mai mari, insa pana la implinirea varstei de 6 ani nu le permit acestora sa doarma singuri in camera.

Danemarca: Aerul curat este esential pentru sanatatea copilului. Parintii danezi isi scot copiii la joaca zilnic, chiar si atunci cand temperaturile scad sub 0 grade. Totodata, acestia au obiceiul de a isi scoate copiii afara, in carucior, pentru a-si face somnul de pranz.

Norvegia: Incurajeaza-i pe cei mici sa isi asume riscuri – acesta e cel mai de pret sfat de parenting de la parintii din Norvegia. Potrivit acestora, copiii trebuie sa fie incurajati sa se catare in copaci si sa faca lucruri care nu sunt complet controlate de catre adulti. Astfel, acestia devin mai responsabili si invata sa isi poarte singuri de grija.

Coreea de Sud: Nu gati separat pentru copii. Parintii copiilor coreeni nu fac meniuri separate pentru cei mici, ci ii invata pe acestia sa manance ce se gaseste pe masa. 

Japonia: Incurajeaza copiii sa fie independenti! Parintii japonezi sunt incurajati de mici sa fie independenti. Adesea copii cu varste de 5-6 ani circula singuri cu autobuzul sau cu metroul.

Australia: Parintii din Australia te indeamna sa ii inveti pe cei mici sa se protejeze de radiatiile solare. Copiii nu au voie sa iasa la joaca fara sa isi puna palarie in cap si fara sa  foloseasca crema cu factor de protectie.

Argentina: Nu iti trimite copiii la culcare mai devreme – acesta este sfatul parintilor din Argentina. Acestia dau voie copiilor sa participe la petrecerile oamenilor mari si nu ii trimit la culcare la o anumita ora, ci ii lasa sa se culce cand isi doresc.

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Grecia si Spania: Lasa copilul la rude si la prieteni – parintii din Grecia si Spania sunt de parere ca e perfect normal sa primesti ajutor in cresterea celor mici. Acestia isi lasa adesea copiii in grija celor din jur, fie ca este vorba despre bunici, verisori sau unchi, dar si in grija prietenilor apropiati. 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0