Solutiile medicinei chineze pentru un sistem imunitar puternic

Majoritatea bolilor moderne sunt cauza combinarii stilului de viata negativ cu mediul toxic in care traim. Aceasta combinatie de factori agravanti, printre care si mancarea procesata, pesticidele, antibioticele luate incorect, microundele, poluarea apei si a aerului, infectiile din spitale cu germeni patogeni, medicamentele prescrise la cel mai mic disconfort sau semn de boala, indreptateste vindecatorii traditionali chinezi sa spuna ca acesti factori sunt principalii distrugatori ai imunitatii.

Ei spun ca ingrijirea si refacerea imunitatii trebuie sa inceapa acasa prin eliminarea pe cat posibil a acestor factori din viata noastra si cultivarea obiceiurilor care intaresc imunitatea: autodisciplina, preventie, protejarea organismului de bacterii si virusi, toxine si paraziti dar si de pericolele interne: celule canceroase, ateroame si depozite de colesterol sau radicali liberi.

[{ads-medicina-alternativa-first}]

Sistemul complex de aparare functioneaza pe trei nivele: esenta, energie si spirit!

Esenta: sistemul de aparare trimite semnale de alarma de la creier catre glande si tesuturi pentru a produce factori imunitari:

- timusul (celulele T) circula prin sange pentru a distruge invadatorii straini;

- maduva produce multe tipuri de celule albe si anticorpi, dar si celule rosii care transporta oxigenul de la plamani catre tesuturi;

- splina si pancreasul produc enzime vitale organismului;

- glandele pituitara si pineala regleaza functiile de baza ale corpului;

- glandele suprarenale secreta hormoni vitali functiilor sexuale;

- limfa absoarbe toxinele din sange si tesuturi si le duce in colon, plamani si pori pentru a fi eliminate;

- ficatul si rinichii filtreaza si purifica sangele;

Energia: organismul este protejat de un scut impotriva factorilor externi (vant, frig, caldura) dar si de surse artificiale (microunde, linii de inalta tensiune). Puterea acestui scut este data de alimentatia corecta, respiratia nepoluata, sange purificat, sport si suplimente nutritive, echilibru emotional si stare mentala pozitiva.

Spiritul: este influentat de ganduri, emotii si atitudine. In loc sa impunem controlul mintii prin medicamente mai bine cultivam vindecarea psihofiziologica prin meditatie, qi gong, gandire pozitiva.

Sfaturile cele mai bune pentru pastrarea imunitatii tin de urmatorii factori:

- sangele si limfa curate ajuta buna functionare a rinichilor si ficatului;

- echilibrarea functiilor endocrine;

- organele de excretie (colon, plamani, rinichi si piele) trebuie mentinute in stare buna;

 
 

- nutritia corecta protejeaza impotriva radicalilor liberi, reface tesuturile si transforma esenta in energie;

- eliminarea stresului considerat cel mai mare dusman al sanatatii;

- odihna atinsa prin somn, relaxare, respiratie adanca si golirea mintii;

- atitudinea pozitiva;

In sistemul modern occidental doar esenta este luata in considerare in cresterea imunitatii, pe cand in medicina traditionala chineza spiritul si energia au aceeasi valoare cu esenta, fiind considerate perspective corecte de crestere a imunitatii luate impreuna. Astfel:

- qi gong-ul stabileste un biofeedback de imbunatatire a imunitatii intre sistemul endocrin si cel nervos;

- respiratia profunda impinge diafragma sa maseze si sa stimuleze glandele suprarenale prin fiecare respiratie pentru a vindeca diferite afectiuni;

- suplimentele energetice precum cristalele si diferite pietre folosite in cristaloterapie atrag energiile pozitive in sistemul energetic uman;

- geomantia (feng-shui) calculeaza fluxurile energetice din casa penru a se armoniza cu energia umana a membrilor familiei si asfel se pastraza sanatatea si longevitatea intregii familii dar se pot rezolva prin acest sistem si diferite probleme cum ar fi: somnul deficitar, probleme financiare, disputele intre membrii familiei, probleme de sanatate prin calcularea de catre un specialist feng shui si recomandarea modificarilor necesare pentru echilibrarea fluxului invizibil energetic care sa aduca armonia, prosperitatea si sanatatea familiei;

- gandirea pozitiva prin aspectele ei principale: vointa si entuziasm ajuta la mentinerea sanatatii;

- meditatia poate creste imunitatea la nivel psihologic prin conectarea sistemului nervos la modul odihnitor;

- iubirea are puteri vindecatoare pentru ca energizeaza intregul corp si stimuleaza producerea de anticorpi;

Stilul de viata neglijent si deteriorarea relatiei interumane prin lipsa de iubire duc la scaderea imunitatii; in schimb, iubindu-te pe tine si pe cei dragi ai reteta pentru sanatate si longevitate care genereaza energii pozitive vindecatoare in organism.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dupa cum spunea dr. Russ Jaffe in citatul sau, ”sanatatea este mai usor de mentinut decat de dobandit”.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0