Remedii naturiste pentru sinuzită

Sinuzita acută se tratează în general sub supraveghere medicală, iar infecția bacteriană necesită administrarea de antibiotice. Pentru cazurile nu foarte grave sau cele cronice, activate de alergii, multe persoane recurg la soluții naturale, care să diminueze simptomele și să ajute la curățarea mucusului în exces din sinusuri.

Ulei de eucalipt sau de mentă

[{ads-medicina-alternativa-first}]

Uleiurile amoliente din eucalipt și mentă sunt utilizate în special pentru decongestionarea nazală. Aroma lor puternică și răcoritoare va diminua cantitatea de mucus și va grăbi eliminarea lui. Uleiurile pot fi aplicate la baza nărilor sau masate pe zona dureroasă, unde sinusurile sunt inflamate.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă va încălzi tractul respirator, iar aburii vor ajuta la „topirea” mucusului. În plus, ceaiul de mentă este și o modalitate excelentă de hidratare a organismului.

 

 

Usturoiul

Usturoiul este un bun antioxidant și mărește capacitatea de apărare a organismului, întărind sistemul imunitar. Adăugați usturoi proaspăt în orice preparat pe care îl consumați în perioada de convalescență.

 

Inhalații cu mușețel sau cu sare

Aerul cald are efecte benefice pentru decongestionarea nazală. Fierbeți o oală mică de apă, cu 3-4 linguri de ceai de mușețel sau sare. Așezați-vă cu fața deasupra apei și inhalații aburii în reprize de câte 3 minute, cu pauză între ele.

 

Compresă cu sare caldă

Tot pe efectele căldurii se bazează și acest remediu. Faceți un mic săculeț dintr-o șosetă sau o bucată de material, pe care îl umpleți cu sare. Încălziți săculețul până când ajunge la o temperatură suportabilă pe piele și așezați-l pe zona dureroasă timp de o oră.

 

Ardeiul iute

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ardeiul iute este un bun decongestionant nazal. Îl puteți consuma la fel ca usturoiul sau îl puteți transforma în pastă și aplica pe zona dureroasă. Atenție însă la zona din jurul ochilor!

 

Hreanul

Hreanul are o aromă puternică, este bogat în vitamina C și ajută sistemul imunitar. Vă recomandăm să îl includeți în alimentație atunci când încercați să tratați sinuzita.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0