

Remedii naturiste pentru rozacee
Rozaceea este o afectiune cutanata care afecteaza in special tenul. Aceasta se manifesta prin simptome precum inrosirea pielii, umflarea acesteia, iritatii si dureri in zonele cu probleme.
Din pacate, nu se cunosc nici cauzele precise ale aparitiei rozaceei, dar nici tratamentele care sa vindece aceasta afectiune dermatologica. Medicii dermatologi prescriu tratamente simptomatice pentru ameliorarea inrosirii dar si pentru calmarea iritatiilor.
Pacientii care sufera de rozacee pot avea nevoie de ajutorul unui pshiholog intrucat pot dezvolta complexe si probleme de natura emotionala din cauza acestei afectiuni.
Remediile naturiste pot fi si ele eficiente in tratarea rozaceei, mai ales daca sunt folosite in mod regulat. Pentru a descoperi ce remediu ti se potriveste si este cel mai eficient in cazul tau, e bine sa le incerci pe toate si sa monitorizezi impactul pe care acestea le au asupra pielii tale.
Ceaiul verde
Ceaiul verde s-a dovedit a fi eficient in tratarea rozaceei datorita proprietatilor sale antiinflamatoare. Prepara o cana de ceai, apoi raceste-o in frigider pret de 30 de minute. Inmoaie o compresa in ceaiul rece si aplic-o pe zonele cu probleme. Ceaiul va reduce inflamatia si va calma si durerile. Si consumul de ceai verde poate fi de ajutor datorita continutului mare de antioxidanti.
Ovazul
Ovazul are proprietati calmante care pot contribui la calmarea zonelor iritate. Foloseste ½ cana de tarate de ovaz si ¼ cana de apa pentru a obtine o pasta. Aplica pasta obtinuta pe zonele cu probleme, las-o sa actioneze pret de 20 de minute si apoi clateste cu apa rece. Ovazul hidrateaza pielea si ii reda aspectul catifelat pe care rozaceea i l-a rapit.
Musetelul
Musetelul are proprietati antiinflamatoare care calmeaza inflamatia si estompeaza roseata fetei. Ingredientele precum flavonoizii au si ele un efect calmant asupra pielii.
Inmoaie 6 pliculete de ceai de musetel in 3 cani de apa fierbinte si lasa musetelul sa se infuzeze pret de 10 minute. Scoate apoi pliculetele din ceasca si raceste ceaiul in frigider. Inmoaie apoi o discheta demachianta in ceaiul de musetel rece si folosese-o pe post de compresa. Repeta operatiunea de 3-4 ori si vei observa o imbunatatire.
Extractul de lemn dulce
Potrivit unui studiu facut in anul 2005 de catre Academia Americana de Dermatologie, lemnul dulce reduce roseata, cel mai deranjant simptom al rozaceei. Totodata, lemnul dulce stimuleaza regenerarea celulara la nivelul pielii.
Pentru a folosi lemnul dulce in tratarea rozaceei, amesteca 1 lingura de extract de lemn dulce cu 1 lingurita de miere si cu 1 lingurita de aloe vera gel. Aplica amestecul pe zona cu probleme si lasa-l sa actioneze in jur de 15 minute, apoi clateste cu apa calda. Repeta operatiunea de 2 ori pe zi, pret de 8 saptamani iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Mierea
Mierea este renumita pentru proprietatile sale antimicrobiene, dar si pentru cele antioxidante si antiinflamatoare. Asadar, aceasta este de ajutor in tratarea simptomelor rozaceei.
Maseaza tenul cu miere naturala si clateste cu apa calduta dupa ce ai lasa-o sa actioneze pret de 20 de minute.