Graviola, fructul cu proprietati anticancer

Poate ca nu ai auzit pana acum de graviola, dar iata ca acest fruct exotic, care provine din padurile tropicale ale Africii, Americii de Sud si din Sud-estul Asiei are numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv proprietati despre care se spune ca ar lupta impotriva cancerului.

Graviola si cancerul

Nu exista dovezi stiintifice care sa arate ca fructul graviola (Annona muricata) functioneaza ca un leac pentru cancer. Oamenii din anumite tari din Africa si din America de Sud au folosit scoarta, frunzele, radacina si fructele de graviola pentru a trata infectiile cu virusuri si paraziti, reumatismul, artrita, depresia si alte boli. Oamenii de stiinta stiu deja, din cercetari, ca anumite extracte din graviola pot ajuta la tratarea acestor boli.

[{ads-medicina-alternativa-first}]

 

 

In studiile efectuate in laborator, extractele de graviola pot ucide anumite tipuri de celule canceroase (in special, acelea din cancerul de ficat si din cancerul mamar), care sunt rezistente la anumite medicamente din cadrul chimioterapiei. Dar oamenii de stiinta atrag atentia ca nu exista niciun fel de studii facute pe oameni, asa ca nu stim daca graviola functioneaza sau nu ca un tratament pentru cancer.

Ce beneficii are graviola

1. Lupta impotriva anumitor forme de cancer

Dupa cum subliniaza specialistii din domeniu, nu s-au efectuat studii directe pe oameni, insa s-a descoperit ca extractele de graviola ucid anumite tipuri de celule canceroase, indeosebi pe cele din cancerul la san si pe cele din cancerul la ficat. In cadrul unui studiu indian efectuat pe mai multe tipuri de celule, frunzele de graviola au dovedit Inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase in proportie de 80%. Astfel, acetogeninele din graviola inhiba anumiti compusi din celulele canceroase. De asemenea, extractul de graviola a inhibat supravietuirea si metabolismul celulelor pancreatice canceroase, iar asta indica un potential succes in ceea ce priveste cancerul de pancreas. Modul in care functioneaza aceste substante numite acetogenine este unic: ele distrug selectiv celulele canceroase, fara sa le afecteze pe cele sanatoase.

 

 

2. Imbunatateste sanatatea ochilor

Graviola abuda in antioxidanti. Acestia, in special vitaminele C si E, zincul si betacarotenul scad riscul bolilor de ochi. De asemenea, antioxidantii reduc stresul oxidativ, care poate cauza cataracta si degenerescenta maculara legata de varsta.

3. Lupta cu inflamatia din corp

Cercetarile din America de Sud si din zonele tropicale ale Africii s-au concentrat indeosebi pe proprietatile antiinflamatoare ale radacinii, frunzelor si scoartei copacului de graviola. Capacitatea de a trata inflamatia din organism este foarte buna in cazul copacului graviola, iar remediile pot fi folosite pentru ameliorarea artritei. Pe langa efectul antiinflamator, graviola este de asemenea cunoscut pentru efectele sale analgezice.

4. Ajuta in tratamentul pentru diabet

Potrivit unui studiu nigerian, graviola poseda proprietati anti-diabetice. Cele doua grupuri de soareci de laborator testate in cadrul studiului aveau o diferenta semnificativa in ceea ce priveste concentratiile de glucoza in sange, iar grupul tratat cu graviola a avut concentratii mai mici comparativ cu celalalt. In plus, s-a descoperit ca extractele de frunze de graviola inhiba (si chiar previn) stresul oxidativ hepatic in randul pacientilor cu diabet.

5. Stimuleaza sistemul imunitar

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un studiu coreean arata ca consumul de graviola poate stimula imunitatea. Acest lucru poate fi atribuit compusilor bioactivi din fructul de graviola. S-a descoperit ca extractele din frunze de graviola (luate pe cale orala) reduc edemul de la nivelul picioarelor soarecilor de laborator, lucru care este, de obicei, cauzat de un sistem imunitar slab. Studiul concluzioneaza ca extractul de frunze de graviola are potentialul de a stimula imunitatea si, prin urmare, poate fi folosit in tratamentul pacientilor imunocompromisi, adica acei pacienti pacientii al caror raspuns imun este redus sau chiar a disparut. Fructul graviola poate face parte din dieta, pentru a imbunatati calitatea vietii pacientilor.

S-a constatat ca sucul fructului de graviola ofera mai multi micronutrienti decat pulpa acestuia. Dar pulpa are mai multa vitamina A decat sucul. De asemenea, graviola este bogat in vitamina C care intareste si stimuleaza sistemul imunitar. Betacarotenul, precursorul vitaminei A, contribuie si el la imbunatatirea imunitatii.

Retine!

Discuta intotdeauna cu medicul tau inainte de a apela la orice fel de terapie complementara sau alternativa si afla de la el daca graviola este recomandat in cazul tau.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0