

Cum tratezi sinuzita in mod natural
Sinuzita este o inflamatie a membranei mucoase care inveleste interiorul narilor, precum si al sinusurilor. Sinusurile sanatoase sunt umplute cu aer, insa atunci cand apare sinuzita, acestea sunt blocate cu fluid, fluid in care germenii se pot multiplica rapid, provocand astfel o infectie.
Debutul sinuzitei este unul rapid si, de regula, aceasta afectiune persista in jur de 2-4 saptamani. In cazurile nefericite, aceasta poate dura chiar si 12 saptamani.
Simptomele sinuzitei:
- Durere sau tensiune la nivel facial
- Nas infundat
- Secretii nazale abundente
- Pierderea mirosului
- Tuse
- Febra
- Dureri dentare
- Dureri oculare
- Oboseala
De cele mai multe ori, infectia sinusurilor apare ca urmare a unei raceli. Raceala apare in urma infectarii cu un virus, care la randul lui inflameaza mucoasa nazala, blocand sinusurile. Astfel, apare sinuzita.
O alta cauza a aparitiei sinuzitei sunt alergiile. Acestea provoaca, de asemenea, inflamatii pe caile nazale, declansand sinuzita.
Poluarea ori parfumurile puternice pot cauza, de asemenea, sinuzita, iritand mucoasa nazala.
Remedii naturale pentru tratarea sinuzitei acasa
Inhalatiile cu aburi – pentru a facilita desfundarea si dilatarea cailor nazale si a sinusurilor, se pot folosi inhalatiile cu aburi. Pozitioneaza-ti capul deasupra unui bol cu apa fierbinte, acopera-ti apoi capul cu un prosop si inhaleaza aburii pret de 10 minute.
Poti adauga uleiuri esentiale in apa fierbinte, pentru a-i potenta efectele. Uleiul esential de eucalipt este eficient in decongestionarea cailor nazale.
Radacina de ghimbir si otet de mere – un alt remediu eficient pentru vindecarea sinuzitei este cel pe baza de ghimbir si otet de mere. Pentru acesta ai nevoie de:
- 1 radacina de ghimbir
- 1 cana de otet de mere
Incepe prin a da pe razatoare radacina de ghimbir. Pune apoi ghimbirul ras in cana cu otet de mere si acopera cana cu un capac sau cu folie de plastic. Amestecul poate sa stea la temperatura camerei timp de 10 zile. Nu uita insa sa agiti de fiecare data continutul canii inainte de a folosi amestecul.
Inhaleaza pret de 5 minute mirosul emanat de amestecul de otet si ghimbir, acoperindu-ti capul cu un prosop. Apoi, seara, inainte de culcare, inmoaie o batista in otetul cu ghimbir si plaseaz-o pe gat, unde o vei lasa cat de mult poti, poate chiar peste noapte. Repeta aceasta procedura cateva zile la rand si simptomele sinuzitei vor fi ameliorate.
Alimente picante – ardeii iuti, pasta de curry, hreanul si wasabi faciliteaza desfundarea cailor nazale asa ca ai putea sa le introduci in dieta ta in perioadele in care sinuzita ataca.
Foloseste un umidificator – umiditatea este importanta atunci cand suferi de sinuzita. Un aer uscat nu va face altceva decat sa accentueze simptomele sinuzitei si sa ii prelungeasca durata. Foloseste un umidificator pe perioada iernii, atunci cand aerul nu este deloc umed. Nivelul de umiditate optim este cuprins intre 35 si 50 in cazul persoanelor care sufera de sinuzita. Daca geamurile se aburesc, atunci umiditatea este prea mare si trebuie sa reunti la umidificator. De asemenea, umidificatorul trebuie curatat cu mare grija pentru ca poate fi locul ideal de multiplicare a bacteriilor, iar bacteriile produc alergii, despre care stim deja ca agraveaza sinuzita.
Sursa foto: Shutterstock