

Cum ajutam in mod natural eliminarea pietrelor de la rinichi
Cum ajutam in mod natural eliminarea pietrelor de la rinichi
Cum ajutam in mod natural eliminarea pietrelor de la rinichi
Pietrele la rinichi se formeaza atunci cand cantitati mari de calciu, sodiu si acid uric nu pot fi eliminate de organism si se cristalizeaza. Eliminarea pietrelor la rinichi poate dura de la cateva zile la cateva saptamani si este un proces dureros, mai ales daca dimensiunile pietrelor sunt mari. Pe langa dureri, apar si alte simptome neplacute precum: urinari frecvente, ameteli, greata, voma, dar si transpiratie abundenta.
Poti accelera eliminarea pietrelor la rinichi folosind cateva remedii naturale eficiente. In cazul in care acestea nu functioneaza in timp util, medicul iti poate recomanda o interventie chicurgicala.
Cum ajutam in mod natural eliminarea pietrelor de la rinichi
Baile calde de sezut - stai de 2-3 ori pe zi cu partea inferioara a corpului, in special cu zona pelvina si cea abdominala, in apa calda. Aceasta va favoriza relaxarea si dilatarea muschilor si a canalelor pe care organismul tau le foloseste pentru a elimina piatra.
Cat mai multa miscare - sariturile pe loc, mersul alert te pot ajuta, datorita gravitatiei, sa elimini mai usor pietrele de la rinichi. Acestea migreaza mai usor catre "iesire" daca stai in pozitie verticala.
Hidratarea intensa – daca in general este bine sa bei multa apa, daca ai pietre la rinichi, cantitatea de lichide trebuie cel putin dublata. Cu fiecare urinare, esti mai aproape de eliminarea pietrelor de la rinichi.
Otetul de mere – aciditatea otetului de mere ajuta la faramitarea pietrelor la rinichi, dar grabeste si eliminarea acestora. Consuma 1 lingura de otet de mere dimineata, pe stomacul gol, una la pranz, iar seara o lingurita. Pentru a il consuma cu usurinta, amesteca otetul de mere cu miere naturala sau dilueaza-l in apa.
Zeama de lamaie si ulei de masline – acest amestec este ideal pentru persoanele care nu au pietre la rinichi de dimensiuni mari. Amesteca ¼ cana de zeama de lamaie cu ¼ cana de ulei de masline si consuma acest amestec in doua reprize pe parcursul zilei. Imediat dupa ce bei acest amestec, asigura-te ca bei cel putin 1 ½ pahar cu apa.
Rodia – atat semintele de rodie, cat si sucul, ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi datorita proprietatilor astringente. Mananca o rodie intreaga pe zi sau consuma suc de rodie si vei grabi eliminarea pietrelor.
Fruzele de urzica – urzicile au efecte diuretice si, totodata, au si efecte antibacteriene, asadar faciliteaza eliminarea pietrelor la rinichi. Consuma 2-3 cani de ceai de urzica pe zi. Infuzeaza 2 lingurite de urzici uscate intr-o cana de apa fierbinte, iar dupa 10 minute consuma ceaiul obtinut.
Pepenele – potasiul care se regaseste din belsug in pepene este esential pentru mentinerea rinichilor sanatosi, regland si mentinand nivelul optim de aciditate al urinei. Pe langa potasiu, pepenele contine si o cantitate mare de apa, care ajuta de asemenea la eliminarea pietrelor.
Fasolea rosie – nu intamplator aceasta fasole seamana cu rinichii, avand aceeasi forma. Sursa excelenta de magneziu, fasolea rosie reduce simtpomele asociate cu pietrele la rinichi. Fierbe fasolea rosie pret de 6 ore, apoi strecoara apa in care a fiert fasolea si consum-o dupa ce se raceste.
Telina - si telina ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi, dar si la prevenirea formarii altor pietre. Poti consuma telina ca atare, dar poti folosi si semintele de telina pe post de condiment pentru mancare ori chiar pentru a prepara ceai.
Busuiocul – ceaiul de busuioc contine minerale care ajuta la echilibrarea acidului uric. Daca ai pietre la rinichi, consuma zilnic ceai de busuioc sau chiar o lingura de pasta de busuioc preparata in blender. Poti manca pasta ca atare, dimineata, ori o poti folosi pe post de dressing pentru salate sau pe post de sos pentru un fel principal.
Sursa foto: Shutterstock