7 suplimente si vitamine in trend

Pandemia de COVID-19 a dus la schimbări dramatice în viața noastră de zi cu zi. Cu mai mulți oameni concentrați pe îmbunătățirea sănătății și a fitness-ului, utilizarea vitaminelor și a suplimentelor a crescut semnificativ. Industria suplimentelor nutritive a înregistrat cea mai mare ascensiune din ultimele 2 decenii, cu o creștere de 12.1% în 2020. 

Iata cele mai utilizate suplimente și vitamine, în ultimii ani.

1. Suplimentele pentru creier și sănătate mintală

Ultimii doi ani au fost plini de evenimente stresante, care ne-au schimbat viața, dar au dus și la o creștere a problemelor de sănătate mintală și a stresului la toate grupele de vârstă. 

Drept urmare, mulți oameni apelează la suplimente pentru a-și susține sănătatea mintală. De fapt, un raport al Coherent Market Insights anticipează o rată de creștere de 8.5% a pieței suplimentelor pentru creier și sănătate mintală în următorii 6 ani.

Ingrediente precum magneziul, vitaminele din complexul B, L-teanina, melatonina, valeriana, mușețelul și canabidiolul (CBD) devin tot mai populare, deoarece sunt legate de un somn mai bun și de un nivel mai scăzut de stres și anxietate. 

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR DOC

În plus, adaptogenii pe bază de plante au crescut în popularitate, deoarece pot susține răspunsul la stres al organismului. În special, ashwagandha și rhodiola sunt ierburi ayurvedice populare care pot reduce anxietatea, nivelul de cortizol și simptomele depresive ușoare.

Deși aceste ingrediente pot aduce beneficii sănătății mintale, ar trebui să consulți întotdeauna un medic înainte de a lua noi suplimente - mai ales dacă iei deja medicamente pentru a trata depresia, anxietatea sau alte boli mintale.

In plus, suplimentele  pentru somn și stres sunt considerate suplimente alimentare cheie in anul acesta, deoarece consumatorii sunt mai conștienți de impactul pe care calitatea somnului lor și nivelul lor de stres îl au asupra restului corpului și asupra sănătății lor generale. Cererea de suplimente care conțin magneziu și melatonină a crescut în ultimii ani și urmează să devină un supliment alimentar în tendințe si in acest an..

2. Suplimente pentru frumusețe și îngrijirea pielii

Folosirea suplimentelor pentru frumusețe și îngrijirea pielii a crescut semnificativ în acest an. Fie că este vorba despre un supliment cu colagen adăugat într-un smoothie sau de un praf de turmeric într-o salată, tratarea problemelor de piele din interior spre exterior este o prioritate tot mai mare.

Potrivit Google Ads, căutările colagenului au crescut cu 33% in ultimul an, sugerând că există un interes crescut pentru frumusețe și suplimentele care o promovează.

Ingredientele de top care stimulează frumusețea includ peptide de colagen, vitamina C, omega-3, acid hialuronic, ceramide și amestecuri de ceai verde și legume bogate în antioxidanți.

În special, o dietă bogată în peptide de colagen, vitamina C și omega-3 este legată de o sănătate mai bună a pielii și de mai puține semne de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și liniile fine.

În ciuda popularității lor, nu te aștepta ca aceste suplimente să compenseze îngrijirea precară a pielii și practicile nocive de stil de viață. O cremă zilnică de protecție solară, un somn de calitate, exercițiile regulate și o dietă nutritivă sunt cheia pentru o piele sănătoasă.

3. Suplimentele pentru sănătatea imunitară

Pandemia de COVID ne-a învățat pe toți să ne dăm prioritate sănătății. Ca atare, s-a raportat o creștere cu 50% a consumatorilor care caută suplimente de susținere a sistemului imunitar.

La mare căutare sunt suplimente care conțin ingrediente precum zinc, seleniu, vitamine din complexul B și vitaminele C și D, acizi grasi omega 3, 6, 7 si 9 asa cum este produsul OHISA.

Oamenii sunt interesati si de  remedii alternative de sănătate precum fructele de soc, echinacea, turmeric și ghimbir, care au devenit din ce in ce mai solicitate si populare.

În plus, unii experți din industrie cred că extractele de ciuperci medicinale vor deveni o parte a acestei tendințe. În special, chaga, cordyceps, coama leului și ciupercile reishi au fost folosite în medicina tradițională pentru a întări sistemul imunitar. Se estimează că industria ciupercilor medicinale va avea o valoare de 261.8 milioane de dolari până în 2026.

Bunăstarea holistică este obiectivul final si anul acesta. La nivel global, consumatorii devin conștienți de modul în care sănătatea intestinală este legată de bunăstarea generală, oferind mărcilor o oportunitate de a viza microbiomul intestinal cu ingrediente precum prebioticele și pentru a educa despre soluții inovatoare și emergente.

4. Vitamina D

Vitamina D continuă să fie un nutrient de top pentru sănătatea generală. Are un rol cheie în imunitate, bunăstare mentală, sănătatea oaselor și a pielii și în protejarea împotriva bolilor cronice. 

Această vitamină a fost foarte căutată în ultimii doi ani, deoarece diferite studii au asociat nivelurile scăzute de vitamina D cu un risc crescut de complicații asociate COVID-19. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru confirmarea acestui lucru. 

Chiar dacă pielea ta produce în mod natural vitamina D atunci când este expusă la soare, preocupările legate de razele ultraviolete (UV) și limitările luminii solare legate de regiuni au determinat mulți consumatori să ia suplimente cu vitamina D.

Piața vitaminei D este de așteptat să crească cu 7.2% până în 2025.

5. Acizii grasi omega 3

Conform cercetarilor de la Cleveland Clinic, USA, beneficiile includerii acizilor grași omega-3 în dieta sau prin suplimentarea cu extrase pe baza de ulei de peste purificat  includ modularea inflamației din organism, scaderea riscului  de boli cardiovasculare,  de deces prin  boli cardiovasculare si  de moarte subită cardiacă cauzată de un ritm cardiac anormal. 

Dimensiunea pieței globale de acizi grasi omega 3 a fost evaluată la 2,10 miliarde USD în 2020 și este de așteptat să crească la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 7,8% din 2020 până în 2028. Factorii majori responsabili pentru creșterea consumului de produse includ riscul în creștere a bolilor cardiovasculare  și schimbarea obiceiurilor alimentare.

Deoarece suplimentele sunt acum considerate a fi parte a unui stil de viață sănătos, companiile se străduiesc să creeze produse care să se potrivească perfect în rutina ta zilnică si sa reduca disconfortul secundar a administrarii acizilor grasi omega 3, cum ar fi erucatiile cu gust de peste adaugand ulei de portocale in compozitie cum ar fi produsele pe baza de ulei de peste #recomandatDOC  UnoCardioX2.

6. Suplimente de la mărci de încredere

Consumatorii interesați de sănătate devin din ce în ce mai informați despre propriile nevoi de sănătate. În același timp, s-au săturat de afirmații de sănătate înșelătoare sau false, ceea ce a dus la o creștere a neîncrederii față de suplimente și industriile farmaceutice.

Cu 59% dintre oameni care susțin că vor plăti cu plăcere mai mult pentru o marcă în care au încredere, este probabil ca producătorii să fie mai transparenți și sinceri cu privire la produsele lor, dezvăluind nu numai ingredientele, ci și eficacitatea, siguranța și absorbția lor.

Companiile pot fi, de asemenea, trase la răspundere dacă afirmațiile lor privind sănătatea sunt susținute de știință, deoarece neîncrederea crescândă în industrie a rezultat din faptul că companiile au făcut afirmații fără susținere științifică.

Aceste așteptări de încredere și transparență îi vor determina probabil pe consumatori să apeleze la profesioniștii din domeniul sănătății și forumurile online pentru a evalua calitatea produselor și pentru a determina practicile acceptabile ale industriei suplimentelor.

7. Suplimentele pentru sănătatea animalelor de companie

Odată ce oamenii devin experții în ceea ce privește vitaminele de care corpul lor are nevoie, ei se asigură, de asemenea, că membrii familiei lor își satisfac nevoile nutriționale, inclusiv animalele de companie.

Printre categoriile cu cea mai rapidă creștere pentru industria animalelor de companie se numără suplimentele și produsele alimentare pentru animale de companie pentru a reduce anxietatea, a ajuta la ameliorarea problemelor pielii și pentru a îmbunătăți sănătatea intestinală.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Bibliografie:

https://nymag.com/strategist/article/best-multivitamins.html

https://www.frieslandcampinaingredients.com/5-trends-shaping-the-future-of-food-in-2022-performance-active-and-medical-nutrition

Determination of the Popularity of Dietary Supplements Using Google Search Rankings, 2021, Mikołaj Kamiński,Matylda Kręgielska-Narożna, Paweł Bogdański


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0