Obiceiuri sănătoase ale cuplurilor fericite

Nu există o rețetă a fericirii, dacă ne gândim că fiecare dintre noi este unic. Dar dacă ar fi să întrebăm mai multe cupluri fericite care este secretul relației lor armonioase, cu siguranță am găsi mai multe puncte comune. Explorăm astăzi împreună câteva lucruri, testate de alte cupluri, care vă pot asigura mulți ani fericiți împreună.

Împart un ritual comun

Ea își îngrijește pielea cu zeci de produse cosmetice, el verifică canalele sportive în căutarea unor știri interesante. Așa arată, poate, seara într-un cuplu obișnuit. Însă cum ar fi ca în fiecare seară, să faceți împreună un lucru care să vă apropie, să vă permită să comunicați? De exemplu, vă puteți uita împreună la un serial, câteva zeci de minute. Sau dacă nu alegeți seara, obișnuiți-vă să repetați zilnic sau săptămânal un ritual. Nu vă feriți de monotonie! Astfel de gesturi vă apropie, vă dau senzația că aveți un lucru „doar al vostru”, care vă definește, printre altele, relația.

Își fac complimente

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Complimentele ne ajută să avem mai multă încredere în noi și ne ridică instantaneu moralul, mai ales când vin din partea cuiva drag. Și nu ne referim doar la complimente fizice, ci și legate de comportament sau gesturi mici. Arată-i că apreciezi când a făcut ceva din proprie inițiativă, complimentați-vă pentru reușitele profesionale, pentru ideile creative, pentru implicarea în relație.

Se țin de mână și se îmbrățișează

Un astfel de gest poate face mai mult decât 1000 de cuvinte. Cuplurile fericite ajung, după câțiva ani, să se înțeleagă din priviri. Pentru ei, o strângere de mână sau o îmbrățișare scurtă înseamnă „te iubesc”, „sunt alături de tine” sau „mulțumesc”. Obișnuiți-vă cu astfel de gesturi zilnic și veți vedea că apropierea fizică nu trebuie să fie intimă doar în sens sexual, ci și intimă în sens sufletesc.

Se răsfață și își fac surprize

Principala scuză a cuplurilor care nu petrec suficient timp împreună este programul zilnic aglomerat. Copiii sunt puși în prim plan, serviciul ocupă mare parte din zi, iar pe lângă toate acestea intervin și facturi, cumpărături, întâlniri și alte activități. Însă 5 minute în fiecare zi sunt suficiente pentru a vă „îngriji” de relația voastră. Nu durează mai mult de 5 minute să îi pregătiți partenerului o baie caldă înainte să ajungă acasă, să îi preparați ceaiul preferat dimineața sau să îi duceți un platou cu fructe dimineața, în pat.

Comunică și se sfătuiesc pe tot parcursul zilei

Datorită tehnologiei moderne, putem fi conectați permanent. Profitați de acest avantaj și vorbiți cât de des puteți, chiar și prin mesaje scurte. Vă puteți cere sfaturi, vă puteți organiza sarcinile sau vă puteți aminti unul altuia de anumite activități. O astfel de comunicare va împiedica îndepărtarea voastră din cauza programului aglomerat, vă permite să glumiți, să râdeți împreună și astfel să diminuați stresul.

Alte obiceiuri ale cuplurilor fericite, considerate obiceiuri sănătoase

Vă răsfăţaţi unul pe celălalt

După o zi lungă la muncă, este drăguâ să îi oferi partenerului tău un răsfăţ binemeritat, pentru a-l ajuta să se relaxeze şi să nu se mai gândească la muncă. Acest răsfăţ poate lua forma oricărui lucru. Poate fi o cupă de îngheţată sau un pahar cu vin. De asemenea, ar putea fi un masaj clasic, fie la picioare, fie pe spate sau un adevărat festin culinar, dacă alegi să pregăteşti cina, de exemplu.

Orice ai alege, ar trebui întotdeauna să vă răsfăţaţi reciproc, cât mai des, ori de câte ori sunteţi împreună. Ideea de a vă "trata" sau răsfăţa unul pe celălalt îţi oferă ceva de nepreţuit: faptul că aştepţi cu nerăbdare să vezi ce îţi oferă partenerul în fiecare zi.

Faceţi plimbări lungi împreună

O plimbare frumoasă prin cartierul vostru sau prin parcul din zona voastră este întotdeauna o idee bună. La sfârşitul zilei, poate că îţi trec un milion de lucruri prin minte şi poate că te simţi neliniştit(ă).

Uneori, cel mai un mod de a alunga toată acea energie negativă şi toate această nelinişte este să faci o plimbare lungă. Iar cel mai bun lucru în legătură cu plimbarea pe care o faci cu partenerul tău este că mersul pe jos vă oferă şansa de a relaţiona şi de a comunica cu adevărat. Lăsaţi telefoanele mobile deoparte, măcar cât vă plimbaţi.

Faceţi sex

Sexul este important în orice relaţie, nu se poate nega acest lucru. Aşa că dacă ţi-ai dat seama că în ultima perioadă tu şi partenerul tău aţi cam "uitat" să faceţi sex, asigură-te că acum chiar vă veţi face timp pentru a avea relaţii intime. Sexul este modalitatea prin care vă reafirmaţi pasiunea şi intimitatea din relaţie.

Pregătiţi masa împreună

Acum e momentul să scăpaţi de rolurile de gen şi de responsabilităţi, mai ales că lucrurile s-au schimbat în ultimii ani. Amândoi puteţi împărţi sarcinile, mai ales când vine vorba de treburile gospodăreşti. De fapt, ar fi minunat să faceţi mai multe activităţi de acest gen împreună. Nu vă limitaţi doar la a pregăti masa în compania celuilalt.

Puteţi mătura împreună, aspira covorul împreună şi spăla hainele împreună, pentru că în acest fel, un cuplu îşi poate construi afecţiunea şi sentimentele de camaraderie. Ce ar fi să gătiţi ceva împreună? Poate fi vorba de un desert sau de felul principal ori de o banală salată. Important este să munciţi cot la cot şi să vă bucuraţi împreună de acel preparat.

Uitaţi-vă la televizor sau citiţi cărţi împreună

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Uneori, nu contează ce faceţi atât timp cât faceţi acele activităţi împreună. Nu trebuie să ieşiţi la o întâlnire, la un restaurant extravagant, pentru a vă bucura de compania celuilalt. Trebuie doar să fiţi împreună în aceeaşi cameră, iar acest lucru ar trebui să fie suficient. Şi chiar dacă aţi decis să nu ieşiţi în oraş, să luaţi masa, asta nu înseamnă că nu vă puteţi uita la televizor împreună, la serialele voastre preferate sau să citiţi împreună, pe canapea.

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0