Cum sa scapi de inhibitii in pat si cum sa te relaxezi inainte de sex

Ai vrea să ai mai mult curaj în pat, pentru ca viața ta sexuală să fie mai interesantă și mai incitantă? Iată câteva idei despre cum să renunți la inhibiții și cum să trăiești mai intens sexul.

Renunțarea la inhibiții nu este imposibilă

Multe femei tinere, dar nu numai, ba chiar și bărbații, din cauza educației primite sau, dimpotrivă, pentru că nu știu prea multe despre corpul lor și despre actul sexual, se confruntă cu inhibiții când e vorba de viața intimă. Însă sexul este o parte importantă a unei vieți sănătoase, așa că e bine să faci ce ține de tine pentru a avea o viață intimă împlinită.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Obișnuiește-te cu corpul tău

Primul pas către o viață sexuală în care să joci un rol activ este să ai încredere în tine. Dacă ai complexe, acestea nu vor face decât să îți întărească timiditatea. Uită-te cât mai des în oglindă și observă ce puncte forte ai, apoi pune accentul pe ele în timpul sexului. De exemplu, dacă ai sâni frumoși, dar puțină burtică, alege o poziție care să îți avantajeze mai mult partea superioară a corpului. Așa te vei simți mai încrezătoare și nu îți va fugi mintea la „Oare mi se vede burtica acum?”.

Simte-te atrăgătoare și sexy

Știi deja că atitudinea face totul, în special în astfel de momente. Dacă tu te simți frumoasă și sexy, el nu are de ce să nu creadă același lucru. Flirtează, joacă-te, folosește-ți zâmbetul și privește-l cu intensitate. Fii feminină și seducătoare. Probabil ți s-a întâmplat măcar o dată, când erai foarte aranjată, să te simți privită și apreciată de toți cei din jur. Amintește-ți acum acel sentiment și transmite-l prin atitudine și gesturi.

Lasă-te dusă de val

Foarte multe rețineri vin în momente când ne vine o idee sau simțim că am vrea să facem ceva, însă ne punem singure o barieră de neîncredere. Sfatul nostru este să gândești mai puțin pentru a scăpa de inhibiții. Nu mai analiza fiecare gest, poziție sau trăire, ci ascultă-ți corpul și lasă-te dusă de val. Vei trăi mai intens toate emoțiile și crede-ne că totul va ieși perfect, fiindcă vei fi naturală și relaxată.

Nu te teme de impresia pe care i-o vei lăsa partenerului

Studiile realizate de sexologi arată că multe femei se tem să nu pară vulgare în fața partenerului, dacă îndrăznesc prea mult. Fiindcă sexul este în multe societăți încă un subiect tabu, ne temem să vorbim despre sexul oral, anal, diverse fantezii sau jocuri de rol, pentru a nu fi catalogate drept „femei ușoare”. Scapă de această teamă, fiindcă partenerul tău va fi prea ocupat să se bucure de priveliște, ca să se gândească vreo clipă la așa ceva. În plus, o relație de cuplu trainică, în care există comunicare și înțelegere în toate domeniile, nu are de ce să fie altfel când e vorba de viața sexuală. Aflați ce vă place să faceți împreună, pentru ca amândoi să vă simțiți confortabil, pentru că nu are de ce să vă pese ce cred alții despre ce faceți voi în intimitate.

Fii creativă și ascultă-ți intuiția

Dacă ar fi să facem un top al locurilor unde creativitatea este esențială, probabil că dormitorul ar fi unul dintre ele. Suntem unici, iar nevoile fiecărui partener și ale fiecărui cuplu sunt diferite. Fii tot timpul atentă la nevoie partenerului tău, transmite-i semnale cu privire la nevoile tale și folosește-ți imaginația pentru a aduce mereu elemente noi, în funcție de aceste nevoi.

Și lumina din încăpere este importantă în timpul sexului

Pregătește camera în care vei face sex în modul în care îți place. Aprinde câteva lumânări parfumate, așază o eșarfă peste veioza de lângă pat sau profită de lumina lunii, lăsând draperiile trase. Lumina nu foarte puternică din dormitor va ascunde părțile care nu îți plac (în plus, și bărbații mai au diverse complexe legate de corpurile lor goale), lăsându-te să te concentrezi pe părțile care chiar îți plac, dar nu stați nici în întuneric beznă; să vă vedeți în penumbră este mai excitant decât să stați în întuneric deplin, în care nu vă vedeți deloc.

Gândește-te la sex mai des

Cel puțin de două ori pe zi, gândește-te în mod conștient la sex. Imaginează-ți ce i-ai face partenerului tău dacă ar fi prin preajmă în acel moment, să spunem chiar în timp ce te afli într-o ședință. Trimite-i un mesaj sau un SMS îndrăzneț. Caută în magazinele online lenjerie intimă sexy. Folosește acest exercițiu pentru a-ți seta creierul pe sex, ca o formă de preludiu personal. Și încearcă să îți vizualizezi fanteziile. Faptul că citești romane erotice, de exemplu, îți va pregăți mintea și trupul pentru sex.

Creează o afirmație care să te ajute să scapi de inhibiții

Dezvoltă o mantra pe care să o repeți chiar înainte de a face sex sau chiar în timpul sexului, care îți va da o doză bună de încredere în sine. Când nervii tăi încep să cedeze sau când „fata cea cuminte” din mintea ta începe să îți șoptească „Nu poți face asta”, folosește o afirmație pentru a scăpa de frici și pentru a te concentra pe actul sexual și pe partener.

Gândește-te și întreabă-te „De ce nu?”

Când ajungi la un blocaj mental, gândește-te în primul rând „Ce am de pierdut?”. Chiar dacă vrei să îi propui partenerului o poziție mai complexă sau ceva ce nu ai îndrăznit până acum, gândește-te că acesta va aprecia eforturile tale de a renunța la inhibiții.

Învață să îți iubești corpul în toată splendoarea lui

Un bărbat care te iubește nu stă să te analizeze și să te critice așa cum faci tu cu tine însăți. Lui nu îi pasă dacă ai celulită pe coapse sau dacă nu ești proaspăt epilată, așa că nu ar trebui să îți pese nici ție dacă simți că nu te prezinți în cea mai bună formă. Dacă îți consumi energia concentrându-te pe defectele pe care doar tu le vezi, nu vei avea timp să te concentrezi pe partea bună a lucrurilor.

Inspiră-te din cărțile despre sex

Dacă simți că îți scapă diverse lucruri sau ai mai multe curiozități, documentează-te mai mult despre sex. Nu te lasă copleșită de volumul de opțiuni și de alegerile complicate. Începe treptat și alege un sfat sau o recomandare o dată și pune lucrurile în aplicare în viața intimă cu prima ocazie. Următoarele dăți alege tot așa, câte un pont sau o recomandare, pe rând. Amintește-ți că nu cauți mișcări care să te facă să primești vreun trofeu.

Obiectivul este să îți extinzi repertoriul și să îți clădești încrederea în sine, dar să te simți bine în același timp.

Și bărbații au complexe în viața sexuală

Dacă te gândești că numai femeile pot avea inhibiții, e bine să știi că și bărbații au propriile îngrijorări în pat. Unii pot avea preocupări cu privire la dimensiunea penisului lor și pot simți că acest lucru influențează performanța și satisfacția sexuală. De asemenea, bărbații pot fi preocupati de aspectul lor fizic, inclusiv de nivelul de atractivitate, dezvoltarea musculară sau alte caracteristici fizice, și pot crede că acestea au un impact asupra vieții lor sexuale.

Mai mult decât atât, tendința de a se compara cu alți bărbați în ceea ce privește performanța sau aspectul fizic poate duce la dezvoltarea de complexe și inhibiții care pun o presiune suplimentară în viața sexuală.

De aceea, este important atât pentru femei cât și pentru bărbați să nu se concentreze pe tot felul de gânduri negative când e vorba de sex, deoarece cu cât își imaginează mai multe neplăceri, cu atât acestea chiar vor apărea: gândește-te că dacă persoana respectivă a ajuns în pat cu tine este pentru că vrea să fie acolo, te place așa cum ești, e atrasă de tine și nu stă să îți critice corpul sau alte aspecte, ci vrea doar să se bucure de un moment de intimitate cu tine. 

De ce e important să fii relaxată și cât mai puțin stresată când e vorba de sex?

Stresul poate afecta multe aspecte ale vieții, mai ales dacă vorbim despre viața intimă. Experții sunt de părere că stresul le face pe femei să fie mai obosite, mai distrase și mai nemotivate, așa că nu îți vine să faci nimic, cu atât mai puțini să inițiezi vreun contact sexual cu partenerul. Când o femeie este stresată, modificările hormonale din organismul ei declanșează o reacție care face ca SHBG (sex hormone-binding globulin), o proteină cu rol important, să se atașeze de celulele de testosteron, astfel încât acestea nu mai funcționează în favoarea libidoului și a răspunsului sexual.

Este vorba de un cerc vicios, în care zilele lipsite de sex, din cauza că femeia este stresată, o fac să devină și mai tensionată și mai puțin dispusă să încerce ceva. Mai mult, un studiu de la Universitatea Gottingen din Germania a arătat că persoanele care fac sex mai rar tind să își ia un volum mai mare de muncă, pentru a compensa pentru frustrările pe care le au, iar volumul mai mare de muncă duce la și mai puțin sex cu partenerul. Atenție, depresia sau anumite medicamente pot afecta negativ viața sexuală, de aceea este important sfatul medicului în aceste privințe.

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici. Iar dacă nu sunteți siguri la ce specialist ar fi indicat să mergeți, vă recomandăm să începeți cu un consult de medicină internă, pentru care puteți face, de asemenea, programări prin DOC-Time.

Sursă foto: Shutterstock
Bbiliografie:
NCBI - Women’s sexual dysfunction associated with psychiatric disorders and their treatment
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5900810/
Studiul „Women’s sexual dysfunction associated with psychiatric disorders and their treatment”, Womens Health (Lond). 2018; 14: 1745506518762664. Published online 2018 Apr 12. doi: 10.1177/1745506518762664
OABHC – How To Overcome Inhibitions and Revel in Sexual Intimacy
https://oabhc.com/how-to-overcome-inhibitions-and-revel-in-sexual-intimacy/


Te-ar mai putea interesa și...


DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 1