10 semne care îți arată că ai probleme în căsnicie

Rata divorțurilor a crescut simțitor în ultimii ani, iar studiile arată că, de cele mai multe ori, cele care iau decizia de a pune capăt unei relații sunt femeile. Desigur, fiecare cuplu întâmpină probleme și certuri. Cu toate acestea, sunt câteva semne care îți arată că o despărțire este iminentă.

cuplu-probleme-casnicie

Nu mai sunteți o echipă

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În mod normal, mariajul creează o relație solidă, puternică, în care fiecare se bazează pe celălalt. Deveniți, practic, aceeași persoană, sunteți inseparabili. Dacă de la o vreme începeți să mergeți pe căi separate, să vă faceți planuri independent de celălalt, se arată deja un prim semn de întrebare.

Înșelatul

Este cea mai comună cauză care duce la divorț. Dacă unul din soți a făcut un pas greșit în acest sens, în mod cert, toate lucrurile se vor schimba în viitor. Mulți aleg să nu mai trăiască cu incertitudinea sau, după caz, cu sentimentul de vinovăție și aleg să se separe.

Nu mai sunteți pe aceeași lungime de undă

Dacă la început aveați planuri comune și aceleași idei pentru viitor, lucrurile au început să se schimbe. Dacă, brusc, unul dintre voi a încetat să își mai dorească o viață de familie liniștită și se îndreaptă spre altceva, intervin și problemele. Într-adevăr, mariajul înseamnă și anumite compromisuri, dar dacă de la un anumit punct începeți să nu mai fiți de acord asupra unor aspecte importante, e deja o alarmă.

Rutina și lipsa de comunicare

Nu e nimic care să ucidă mai lent o relație decât plictiseala și lipsa de comunicare. Dacă nu mai comunicați și dacă nu mai împărțiți aceleași idei, e un semn că mariajul vostru se eroadează, încet încet. Fiecare relație se bazează pe încredere, respect și comunicare.

Viața intimă

Ori lipsește cu desăvârșire, ori ne-am dori să lipsească. E normal ca, odată cu trecerea timpului să nu mai existe aceeași dorință. Însă dacă atracția nu mai există deloc, lucrurile sunt clare.

Banii devin o problemă

Dacă obișnuiați să aveți un buget comun, dar de la o vreme fiecare a devenit interesat de propriile câștiguri și cheltuieli, ai în față un alt motiv. Banii nu ar trebui să fie o problemă într-o relație, dar cel mai probabil vor deveni o problemă în cazul unui divorț.

Vă certați des

Fiecare cuplu își știe micile certuri, însă la finalul zilei sunt ca și uitate. Totuși, dacă certurile devin tot mai dese și nu mai aveți plăcerea de a povesti și discuta, mai ales că orice discuție naște o nouă ceartă, lucrurile merg, din nou, înspre o posibilă despărțire.

Abuzurile

Dacă unul dintre soți abuzează, fizic sau verbal, lucrurile sunt deja fără cale de întoarcere. Abuzul este semnul cel mai clar că cel puțin unul dintre cei doi soți și-a pierdut total respectul față de celălalt.

Plăcerea de a ajunge acasă

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dacă în mod normal abia aștepți să termini ce ai de făcut și să mergi acasă să îți vezi jumătatea, uneori te regăsești stând peste program la birou sau plănuind ieșiri de seară cu prietenii, fără să îți incluzi jumătatea.

Împreună, ca o familie

Dacă s-a întâmplat să nu mai petreceți împreună evenimente importante, precum aniversări în familie sau sărbători, lucrurile sunt deja clare și nu mai au soluții.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0