Elemente de bază pentru un machiaj de seară

Am sa va vorbesc astazi despre realizarea unui machiaj de seară.

Machiajul de seară se realizează la o sursa artificială de iluminare, ceea ce ne permite să mergem pe tuşe mai intense de culoare. În acest context, iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmaţi pentru realizarea unui machiaj de seară corect.

Pregătirea tenului: fond de ten, anticearcan, pudră

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Se uniformizează perfect tenul cu ajutorul unui fond de ten aplicat cu un bureţel special. În acest caz, aveţi la dispoziţie două tehnici de aplicare a fondului de ten în funcţie de efectul dorit şi cantitatea de fond de ten folosita.

Pentru un efect mai luminos şi translucid putem opta pentru varianta de aplicare a fondului de ten cu ajutorul bureţelului umezit în prealabil.

Dacă ne dorim un ten impecabil uniformizat, acesta se poate obţine aplicând fondul de ten cu bureţelul uscat. Singurul inconvenient este acela că se consumă o cantitate mai mare de fond de ten.

Se aplică un corector într-o nuanţă cu unul sau două tonuri mai deschis decât fondul de ten. Acelaşi corector se poate aplica şi pe coama nasului, pe barbie şi pe pomeţi pentru structurarea feţei şi redefinirea volumului trăsăturilor.

Fondul de ten se fixează cu o pudră în textură pulbere, neapărat translucidă. Aceasta se aplică la nivelul pleoapelor cu ajutorul pernuţelor de pudră. Odată fixat perfect fondul de ten pe pleoapele superioare, fardurile se difuzează mai usor şi rezistă mai bine.

Accentul pus pe ochi: smokey eyes, tuș, gene false

Pentru a spori persistenţa fardurilor se mai poate aplica un primer pe pleoape. Acesta are şi rolul suplimentar de a intensifica anumite texturi de farduri satinate.

Paleta cromatica poate fi atât de variată, încât puteţi da frâu liber imaginaţiei. Chiar şi glitterul, un element cheie în acest sezon, poate fi folosit pentru un astfel de make-up.

Genele false au rolul de a sublinia şi mai frumos machiajul ochilor. Acestea se aplică fie fir cu fir, fie smocuri, fie sub formă de bandă. Aici, o contribuţie esenţială o are lipiciul, care trebuie să fie de calitate pentru a evita orice surpiză neplacută, fie de ordin estetic, fie de sănătate.

În cazul unui machiaj cu gene false, mascara se aplică doar la rădăcina genelor, dupa ce au fost aplicate genele false.

Buzele roșii sau nude

Pentru un look impecabil şi confortabil al buzelor, folosiţi rujuri cu texturi persitente.

Nuantele de ruj pot fi la pol opus cu intensitatea machiajului de la nivelul ochilor.

Tonurile roşu şi bordo pentru ruj rămân un must-have în acest sezon.

Blush-ul pentru un aspect proaspăt

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Blush-ul completeaza paleta cromatică a rujului şi de aceea se aplică la final.

Cea mai indicată textură de blush este cea compactă în schimbul celei cremoase care poate oxida uşor şi nu este rezistentă la transfer.

La final este imperios necesar tuşa finală de make-up fix, un spay ce fixează foarte bine întreg machiajul.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0