Corectarea defectelor de la nivelul ochilor cu ajutorul machiajului

Așa cum vă spuneam, am pregătit pentru voi subiecte de interes, alături de specialiști din mai multe domenii. Astăzi, Dana Argeșan ne învață cum ne putem corecta, prin machiaj, defectele de la nivelul ochilor. Iată ce ne spune!

Ochi prea îndepărtaţi sau prea apropiaţi, pleoape căzute, toate acestea reprezintă mici defecte ce ţin de fizionomia moştenită de fiecare dintre noi. Vestea bună este că pot fi corectate cu ajutorul machiajului.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Proportiile ideale ale unei feţe armonioase se calculează în funcţie de distanţa dintre ochi. Această distanţă trebuie să fie de dimensiunea unui ochi. Dacă aceasta este mai mică, se consideră că ochii sunt apropiaţi, iar dacă aceasta este mai mare, se consideră, evident, că ochii sunt îndepărtaţi.

Machiajul corector se poate realiza prin 2 tehnici:

• corecţia tenului prin structurarea trăsăturilor

• corecţia tenului din farduri prin intensitatea machiajului.

Structurarea trăsăturilor pentru ochii îndepărtaţi

- Se aplică un corector sau un fond de ten mai închis cu 2 - 3 nuanţe faţă de fondul de ten aplicat pe toată faţa. Această umbră se aplică în unghiul intern pentru a îngusta optic distanţa dintre ochi.

- Tehnica de îngustare a distanței dintre ochi cu ajutorul machiajului se poate obține prin difuzarea unei nuanţe de maro mat în unghiul intern. Pentru tenurile mai pale nuanţa de maro trebuie să fie combinată cu roz cald mat. Trebuie evitate nuanţele satinate pe pleoapele mobile.

- Se mai poate trişa şi din forma sprâncenelor. Acestea trebuie trasate mai aproape de rădăcina nasului pentru a modifica proporţiile nasului.

- Uneori, distanţa dintre ochi este dată de grosimea rădăcinii nasului. De aceea, este posibil să ajute simpla structurare a nasului prin umbre pe lateralul lui, de la nari şi de-a lungul lui, până la nivelul sprâncenelor.

Structurarea trăsăturilor pentru ochii apropiati

- Aplicaţi un corector foarte deschis în unghiul intern, astfel încât să mărească distanţa dintre ochi. Nasul nu mai trebuie structurat până sus, ci, dacă este necesar, doar la nivelul nărilor.

- Pe pleoapele mobile se aplică o nuanţă deschisă şi satinată pentru a atrage cât mai mult lumina, creând astfel iluzia de distanţă.

- Conturul ochilor trebuie să fie doar pe unghiul extern al pleoapelor superioare.

- Dacă aplicaţi gene false pentru un machiaj mai festiv, alegeţi unele cât mai alungite în exterior şi cât mai scurte în interior.

Corectarea pleoapelor căzute

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

- Cea mai indicată tehnică de make-up este cea de smokey cu conturul ochilor trasat în negru sau maro închis (raportat la intensitatea machiajului). Textura conturului trebuie sa fie waterproof pentru că altfel se transferă cu uşurinţă orice textură de creion clasic din pricina formei pleoapelor.

- Trebuie să aveţi grijă şi la linia ochilor. Deseori acest gen de pleoape fac ca ochii să pară plângăcioşi şi atunci trebuie acordată o atenţie sporită conturului de sub ochi. Acesta nu trebuie să fie definit până în unghiul intern.

- Cel mai potrivit stil de make-up se obţine aplicând o nuanţă mai intensă în unghiul extern şi o nuanţă mai deschisă în unghiul intern.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0