Terapia cu unde soc pentru tratarea celulitei

Doamna Dr. Anca Plapcianu, medic specialist dermatolog, ne vorbeste astazi despre una  dintre cele mai utilizate tehnici de catre vedete pentru tratarea celulitei.

Terapia cu unde soc a devenit faimoasa si datorita faptului ca este folosita si de catre Dr. Ourian, faimosul medic estetician care se ocupa de intretinerea frumusetii lui Kim Kardashian. Cunoscuta si sub denumirea de terapia cu ultrasunete sau X- Wave, terapia cu unde soc se bucura de rezultate rapide, fara durere, leziuni sau alte efecte secundare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Procedura dureaza aproximativ 30-40 de minute pentru tratarea intregului corp, fiecare zona fiind “tratata” cu undele de soc in jur de 5-10 minute. Intensitatea se regleaza in functie de zona tratata si nivelul de sensibilitate al fiecarei persoane.

Celulita se reduce cu 1-2 grade la un pachet de 6-8 sedinte, practicate la interval de minim 3 zile si maxim o saptamana.

Tehnic, la trecerea undei de soc, adipocitul se incalzeste puternic pana la 65-85 de grade, ceea ce conduce la apoptoza - distrugerea celulelor grase, care vor fi eliminate prin procesele naturale de detoxifiere a organismului.

Din cauza ca procedura se bazeaza pe unde de soc, asemanatoare undelor folosite pentru litotritie, procedura nu se aplica la nivelul fetei, pieptului, zonei lombare, zonei abdominale.

Terapia influenteaza pozitiv si tonusul cutanat, la nivelul feselor de exemplu obtinandu-se un efect durabil de lifting si disparitia pliurilor subfesiere (banana roll). Pe parcursul celor cateva minute, se realizeaza cu ajutorul aplicatorului mai multe tipuri de miscari, drepte, de drenaj, apoi diverse tipuri de miscari circulare, ce acopera toata suprafata tesuturilor afectate de celulita.

Precautii: procedura nu se recomanda gravidelor, persoanelor cu boli grave (afectiuni cronice hepatice, renale, cancer, etc). In paralel se recomanda respectarea unei dieta hipolipidice pentru a evita incarcarea steatozica a ficatului.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0