Sfaturi pentru un ten luminos chiar și în sezonul rece

După un asemenea sezon probabil te confrunți cu un ten ceva mai tern, mai ales că acest aspect reflectă și din tot ceea ce mâncăm. Iar acum legumele și fructele nu abundă ca varietate precum se întâmplă în sezonul cald. Dar până inserăm la cote optime legumele și fructele în dieta noastră, că să ne bucurăm de luminozitatea naturală a pielii, se găsesc soluții, chiar foarte simple, de a reda acest aspect sănătos și tonic al tenului.

Pregătirea tenului prin uniformizare

Primordial este că tenul să fie bine hidratat prin etepele specifice rutinei de curățare și hidratare specifice tipului de ten.

Nu uitați că pe un ten deshidratat fondul de ten aplicat poate avea un efect de creponare lăsând tenul să pară încărcat. Iar pe un asemenea “fundal” să construiți efectul de luminozitate nu înseamnă să faceți altceva decât să accentuați aspectul deshidrat al tenului.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iarăși, un inconvenient îl reprezintă imperfecțiunile. Practic, tot ce modifică volumul natural al stratului de piele. Acestea vor fi și mai mult puse în evidența prin volumul lor redat de reflecția luminii. Highlight-ul, cum i se mai spune, este în mai multe texturi raportat la tipul de ten. Suprafața unde trebuie aplicată acesta luminozitate trebuie să fie netedă, iar acesta presupune un ten hidratat și curăț (fără imperfecțiuni).

Cum aplicăm iluminatorul

Odată uniformizat tenul se pot pune în valoare anumite zone cu diverse texturi raportat la tipul de ten. Teoretic, zonele marcate de luminozitate sunt: coama nasului, partea superioară a pomeților, bărbia și conturul superior al buzelor. Însă fiecare chip este unic, iar zonele ce trebuiesc iluminate diferă de la o față la altă. Uneori pomeții sunt plini și, evident, nu necesită o evidențiere sau bărbia este proeminentă și trebuie matifiata mai mult decât subliniată prin texturi satinate.

Cea mai sigură metodă este să combinați un iluminator fluid cu fondul de ten și să aplicați acest amestec pe toată suprafața tenului. Astfel tenul este învăluit de un efect de glow prin captarea și redarea luminii. Dacă totuși aveți o mână mai precisă, mai jos sunt enumerate tipurile de ten și texturile potrivite de highlight.

Ten uscat 
Pentru acest tip de ten cea mai potrivită textură de luminozitate trebuie să fie sub formă de cremă sau gloss transparent de față. Gestul de aplicare este prin tapotare. Acesta se aplică după ce în prealabil pomeții au fost definiți cu blush cremos.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ten normal
Textura este opțională: poate fi cremă sau compactă. Pentru variantă a doua este nevoie și de o pensula cu ajutorul căreia aplicați această textură. Dacă optați pentru această textură tenul trebuie fixat cu pudra după ce în prealabil l-ați uniformizat cu fond de ten.

Tenul mixt și gras
Pentru acest tip de ten cea mai bună soluție este textură compactă. Aceasta persistă îndelung și rezistă mai bine în lupta cu sebumul, specific acestui tip de ten.

Pentru a controla mai bine luminozitatea pe față aplicați înaintea fondului de ten un primer ce va fixă și matifia față.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0