Cum aplici corect blush-ul

Când vine vorba despre cum să-ți înviorezi trăsăturile, primul gest este să-ți aplici un blush mai “jucăuș” și, dacă mai este timp, se camuflează cearcănele.

Dar dacă plecăm de la premiza unui chip frumos uniformizat, prima variantă propusă este cea cu impact maxim.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Și dacă ne raportăm la varianta unui machiaj rapid, atunci gestul de aplicare a blush-ului trebuie să fie unul sigur și, evident, în nuanța și textura potrivite.

Textura
Cremă

Acestă textură este ideală pentru tipurile de ten uscat, mixt sau matur. Pe un ten frumos uniformizat, blush-ul în formula cremoasă sau spumă, se aplică cu ajutorul degetelor.

Pentru prima variantă, daca vă doriți persistență, ar trebui să suplimentați finisarea pomeților cu o pudră pulbere. În cazul texturii unui blush-spumă, nu mai este necesară fixarea cu pudră. Această varianta de blush se aplică prin tapotare cu ajutorul degetelor.

Compact

Dacă tehnica de sus vi se pare complicată, mai aveți o încercare cu varianta clasică de blush: în textură compactă sau pulbere. Indiferent pe care dintre acestea le aplicați, trebuie să respectați ordinea etapelor: după uniformizarea tenului (fond de ten și iluminator/ anticearcăn), se fixează cu pudra pulbere translucidă și se definesc pomeții cu ajutorul blush-ului aplicat cu o pensula specială (neapărat cu păr natural).

Nuanța
Ten cu pigment roz

Pentru tenurile deschise, cel mai indicat este să se folosească nuanțe de roz pal. Pentru un look mai dramatic, o tușă de plum în pomeți, asociată cu buze definite și o linie discretă a ochilor, ar putea fi un look perfect pentru seară.

Ten cu pigment neutru

Pentru tenurile cu pigment neutru, sunt indicate tonurile de roz cald sau piersică. Pentru un look mai dramatic, aplicați fard mov pe pleoape și ruj glossy mov, iar pomeții, subliniați-i în tonuri mate piersică.

Ten cu pigment galben

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dacă pigmentul tenului este galben, atunci cele mai indicate nuanțe sunt de bej-somon sau caramel. Dacă nuanțele de blush sunt prea deschise, atunci pomeții vor căpăta volum.

Cel mai “safe” loc unde să aplicați blush-ul este pe proeminența pometilor atunci când zâmbiți. Intensitatea blush-ului o stabiliți în funcție de tipul de machiaj (zi/ seară).

Pentru o armonie cromatică, asociați întodeauna nuanța blush-ului cu cea a rujului.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0