Pași simpli pentru a realiza "makeup no makeup"

Oricarea ar fi direcția de machiaj a unui sezon sau oricare ar fi stilul impus de un eveniment, a purta un machiaj invizibil presupune curaj și extrem de multă încredere în sine.

Sau uneori poate chiar neputința de a realiza orice gen de makeup și complacerea în această situație, vă face să abordați un stil minimalist. Indiferent unde vă regăsiți, un lucru este cert: pentru a putea purta acest machiaj este nevoie de un ten impecabil și, evident, de câteva produse de machiaj. Explicațiile etapelor de machiaj se vor raporta la un număr cât mai mic de produse de makeup dar aplicate corect și la moderația impusă de machiajul invizibil, pentru rezultate subtile, dar și precise, ce fac o diferență clară.

Ten impecabil

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cu o rutină zilnică ce constă în demachiere și hidratare pe lângă aplicarea de măști faciale și gomaj cu regularitate, consumul optim de lichide și o alimentație sănătoasă sunt elemente decisive pentru un stil holistic ce influențează aspectul tenului. Acestea reflectă sănătatea tenului prin textura acestuia. Lucrurile stau mult mai simplu dacă tenul arată impecabil întrucât putem reduce uniformizarea tenului doar la aplicarea pe față a unui corector de ten doar pe anumite zone ale feței. Aceste zone sunt formate de cea a ochilor, apoi mai sunt lateralele nasului la nivelul aripioarelor, diverse imperfecțiuni sub formă de coșuri, comedoane sau pete obținute prin expunerea la soare. Nuanța corectorului trebuie să fie în aceeași nuanță cu cea a tenului. Dacă totuși sunteți adepta unui ten uniformizat deplin, atunci puteți opta pentru produse gen BB cream sau CC cream ce lasă un aer lejer tenului dar într-o manieră smart, prin prisma ingredientelor.

Forma sprâncenelor

La fel ca tenul, sprâncenele trebuie să arate impecabil pentru a nu solicita intervenții vizibile și de durată. O formă potrivită în culoarea aferentă părului este ideală pentru ajustări minore din machiaj. În caz contrar, se piaptănă sprâncenele și se definesc, evident, cât mai simetric, într-o nuanță similară cu cea a părului. Textura de fard trebuie să fie compactă pentru efectul natural asigurat, iar pentru finisare se poate aplica un strat de gel transparent pentru fixare.

Machiajul ochilor

Tonurile de grej sau taupe, chiar și taupe grej împrumută perfect din pigmentul tenului lăsând o umbră subtilă greu de identificat în special dacă a fost aplicată cu pensula de blending. Secretul este să aplici din aproape în aproape până atingi intensitatea dorită. În cazul de față, pensula trebuie bine scuturată de fard pentru ca efectul să fie cât mai difuz. Se aplică o umbră fină în pliul pleoapelor subliniind această formă de banană. Cu ajutorul unui creion maro, (pentru blonde) sau negru (pentru brunete), se trasează cât mai la baza genelor un contur fin care să marcheze delicat contutul ochilor. Genele se ondulează cu ondulatorul și se definesc discret cu o mascara maro căreia i s-a îndepărtat excedentul de textură de pe perie.

Machiajul buzelor

Rujul trebuie să imite perfect pigmentul nativ al buzelor sau să-l sublinieze discret. Textura de ruj trebuie să fie mată ca să sublinieze naturalețea buzelor.

Machiajul pomeților

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru a trasa pomeții, se impune o fixare a tenului cu o pudră pulbere translucidă, cu ajutorul unei pensule de blush prin gesturi de ștergere dinspre exterior spre interior, cu pensula culcată. În acest fel pensula se mulează pe osatura feței și se subliniază delicat pomeții. Nuanțele de bej, maro sau peachy sunt ideale.

Highlight

Chiar dacă "sună" ca un efect metalic sau foarte satinat și atrage tăios lumina pe deasupra pomeților, există totuși și texturi mai delicate. Acestea sunt cremoase și doar prin diferența de textură, atrag discret lumina. Aplicate prin tapotare cu degetele, efectul este reușit dacă se distribuie peste blush.

Acest look aplicat zilnic vă înnobilează trăsăturile prin tușe fine de machiaj, iar acel "quelque chose" pe care îl subliniază stilul "makeup no makeup" are de fapt legătură cu acceptarea de sine.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0