Cum să reduci celulita

Fiecare femeie s-a confruntat la un moment dat cu celulita. Cel mai greu este să reușești să o combați. Din fericire se poate, însă cu multă muncă și răbdare. Iată niște sfaturi pe care ar trebui să le urmezi atunci când vrei să scapi de nedorita celulită.

Bea apă

Celulita apare din cauza proastei circulații la nivelul venelor. Grăsimea rămâne acumulată între capilare și astfel apare efectul de  piele ca o coajă de portocală. Așadar, bea cel puțin doi litri de apă pe zi. Nu trișa și nu o înlocui cu băuturi carbogazoase, pentru că vei obține efectul contrar. Poți alterna însă cu ceaiuri din plante medicinale.

Alimente care reduc celulita

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Deși celulita apare și la persoanele slabe, ea este, de cele mai mute ori, rezultatul unei diete dezechilibrate. Pentru a reduce celulita trebuie să înveți să controlezi cantitatea de zahăr ingerată, grăsimi, mâncarea semipreparată, carnea roșie, alcoolul în exces și băuturile carbogazoase.

Alege să consumi fructe și legume de culoare roșie, portocaliu și verde, care ajută la eliminarea toxinelor, ulei de măsline (moderat), în detrimentul grăsimilor animale, carne macră, cereale integrale.

Exerciții fizice

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Renunță la sedentarism. Este inamicul numărul 1 al celulitei. Fă mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. Cele mai bune sporturi pentru a reduce cleulita sunt înotul, bicicleta, yoga și pilates.

Infuzii de plante

Incorporează-le în dieta ta zilnică. Te vor ajuta la detoxifiere, ajută sistemul circulatoriu și reglează greutatea. Cele mai eficiente sunt: infuzia de anghinare, ceai verde, hamamelis, mentă.

Plante și uleiuri de masaj

Pe lângă ceaiurile zilnice, caută uleiuri sau esențe care să te ajute să combați celulita. Uleiurile se aplică dimineața și seara, masând ușor.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0