Rujul rosu: reguli de aplicare si purtare

Nu este de contestat puterea rujului roșu ca element absolut al seducției prin machiaj! Chiar și în cazul machiajului de zi cu zi apelăm cu cea mai mare convingere la impactul produs de acesta asupra soților noștri sau jumătății noastre.

Că să va bucurați cât mai mult de prezența rujului fără să se transfere, evident, vom recurge la texturile persistente. Această “artilerie grea” a machiajului, dar și salvatoare, este asul nostru din mâneca pentru astfel de situații. În general, texturile persistente de ruj au tendința de a usca buzele prin procesul de fixare, motiv pentru care buzele trebuie să fie cât mai netede și hidratate în prealabil.

Hidratarea buzelor

Cea mai eficientă metodă de hidratare este de aplicare a balsamului pe buzele ce au avut aplicat în prealabil un gomaj. Gomajul cel mai simplu se poate obține prin combinarea de bicarbonat de sodiu cu miere. Acest amestec trebuie lăsat să acționeze câteva minute pe suprafața buzelor. Înainte de îndepărtarea lui buzele trebuie frecate cu ajutorul unei periuțe de dinți și astfel pielea moartă este îndepărtată iar balsamul de buze devine și mai eficient după un asemenea tratament.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Înainte de aplicarea rujului, fie sub formă de stick sau lichid, se absoarbe excedentul de balsam de buze cu ajutorul unui șervețel uscat. În caz contrar rujul “patinează” și nu va persistă atât cât trebuie.

Machiajul buzelor

După această etapă se va aplică un iluminator de ochi sau anticearcăn că să neutralizeze pigmentul buzelor, care, mai mult că sigur, este mai aprins prin stimularea sanguină determinată de gomaj.

Acest anticearcăn trebuie să fie într-o nuanță mai deschisă față de fondul de ten că să obțineți volum pe conturul buzelor.

Se trasează conturul buzelor cu un creion de buze într-un ton mai deschis față de cel al rujului. Acesta se aplică și pe suprafața buzelor pentru un plus de persistență. Cu ajutorul unei pensule de buze cu păr sintetic, dar tonică, se aplică rujul începând cu centrul buzelor spre contur.

Lăsați textura de ruj să se fixeze, iar după 2 minute puteți aplica peste peliculă de ruj un gloss sau balsam, dacă doriți să obțineți un glossy finish.

Dar cum “accesorizam” prin machiaj aceste buze roșii impecabile?

În primul rând cu un ten impecabil și ușor satinat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ochii trebuiesc conturați discret prin tușe calde sau cu ajutorul unui creion khol negru ce poate fi difuzat cu pensula de blending. Efectul este de smokey eyes foarte discret dacă acest creion este fixat cu un fard satinat în tonuri de taupe, grej sau maro.

Nuanța pomeților cea mai potrivită, pentru o concordanță armonioasă cu culoarea buzelor, este cea de bej-maro.

Dacă stiti ca, la finalul zilei, va asteapta servirea unei cine romantice la lumina lumânărilor asigurați-va că ați camuflat bine cearcănele. Poziționarea sursei de lumină ce provine de sub nivelul bărbiei descoperă trăsăturile feței într-o altă manieră.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0