Care sunt proporțiile ideale ale feței

Doamna Dr. Anca Plapcianu, medic specialist dermatolog, ne vorbeste despre proportiile ideale ale fetei. 

Armonia, simetria si proportiile ideale sunt termenii care definesc frumusetea.

Chiar si in zilele noastre statuile reprezentand-o pe zeita egipteana Nefertiti raman un simbol al frumusetii  ideale, prin definirea perfecta a liniei mandibulare, conturului fetei, prin pielea fina, perfect intinsa de la nivelul gatului.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

De asemenea, Regina Cleopatra detinea proportiile ideale, „de aur” ( 1: 1,618 ), proportii dupa care noi medicii esteticieni si dermatologi ne ghidam si astazi in vederea reconturarii formei fetei.

Triunghiul frumusetii si al tineretii se afla situat cu varful in jos insa, cu timpul, din cauza  gravitatiei, acesta se inverseaza ajungand sa aiba baza situata in jos. Fenomenul se produce din cauza resorbtiei osoase, diminuarii tesutului adipos din zona superioara si mediana a fetei (bula lui Bichat) si acumularea acestuia in zona inferioara, la nivelul barbiei si mandibulei, dar si pierderii elasticitatii pielii mai ales la nivelul conturului mandibular.

Scopul procedurilor estetice antiaging, ce redau frumusetea si aspectul tanar al chipului, este de a readuce “triunghiul tineretii” la forma initiala si de a recrea forma  literei ”V” a fetei, semn al  feminitatii si frumusetii.

Procedurile folosite sunt:

- Reconturarea liniei mandibulare folosind acid hialuronic sau fire de lifting.

- Pentru tipologiile care prezinta forma fetei patrata ( hipertrofie de maseter) se recomanda folosirea toxinei botulinice, al carei efect va produce ingustarea formei fetei; de asemenea, acest tratament tintit ofera  beneficii si in tratamentul bruxismului. De altfel, bruxismul (scrasnirea din dinti in timpul somnului, dar si a zilei, in conditii de stres) duce la tocirea dintilor, in special a maselelelor, avand de asemenea un efect de imbatranire ce poate fi corectat stomatologic prin elemente de protetica ce corecteaza si “muscatura”).

 

 

- Pentru eliminarea grasimii submentale (barbia dubla ) se folosesc substante lipolitice.

- Pentru tonifierea pielii regiunii submentale si a gatului se folosesc substante tensoare, aplicate prin proceduri de mezoterapie.

- Pentru eliminarea ridurilor de pe gat se folosesc toxina botulinica si/sau acidul hialuronic.

- Pentru proiectia anterioara a barbiei  precum si pentru elongatie (alungire)  se foloseste augmnetarea zonei mentoniere cu fillere pe baza de acid hialuronic.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0