Tagliatele delicate cu nucă, sos de avocado şi mirodenii

Nucile, originare din Asia, sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume fiind bogate în lipide şi grăsimi vegetale, benefice pentru sănătate. Potrivit studiilor, acestea ajută la scăderea glicemiei, tensiunii arteriale şi a colesterolului.

Nucile, ingrediente pentru preparate

Fiind un fruct foarte energetic furnizează organismului atât vitamine (B,E), cât şi minerale (magneziu, fosfor, fier, potasiu). Această bogăţie în minerale le recomandă şi în spasmofilie. De la hrănitoarele salate la apetisantele dulciuri, nucile sunt adevărate vedete care strălucesc în tot felul de reţete care mai de care mai gustoase.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Vă propunem o reţetă absolut delicioasă şi uşoară din  morcov, nucă, sos de avocado şi mirodenii. Se prepară fără foc şi este un amestec inspirat de culori, arome şi texturi interesante.  Haideţi să vedem despre ce este vorba.

Rețetă de Tagliatele delicate cu nucă, sos de avocado şi mirodenii 

Ingrediente pentru 1 porţie:

-  300 g morcov

-  1 avocado copt

-  200 g nucă hidratată în apă timp de 1-2 ore

-  ½ lingură praz tocat mărunt

-  vlăstari de praz sau creson

-  1 vârf de cuţit scorţişoară măcinată ( după gust)

-  1 caţel de usturoi

-  1-2 linguri ulei de măsline

-  sare şi piper

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Preparare:

Feliem atent şi delicat tagliatele subţiri din morcovi cu un cuţit econom (este cel pe care îl  folosim să îndepărtăm coaja legumelor şi fructelor) şi le aşezam frumos în farfurie. Adăugăm apoi un praf de scorţişoară şi unul de sare. Dacă nu sunteţi prieten cu scorţişoara puteţi renunţa fără probleme la ea. Avocado se pasează cu uleiul de măsline  până se obţine o cremă fină în care adăugăm apoi nuca hidratată şi zdrobită, usturoiul, sarea şi prazul tocat. Amestecul obţinut se pune peste tagliatele.

Se garniseşte cu vlăstari nutritivi şi cu un ulei aromat. Vlăstarii se pot cumpăra din orice super şi hipermarket de la raionul cu fructe si legume proaspete, din vitrinele frigorifice deschise. Este o reţetă versatilă în care poţi da frâu liber imaginaţiei. Puteţi combina tagliatelele de morcov cu orice alt sos preferaţi. Sper ca v-am convins că nu este complicat de preparat şi veţi încerca şi voi acasă. Poftă mare!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0