Tortellini de casa: 3 retete cu diferite umpluturi

Dupa ce copilul implineste varsta de 1 an, poate manca tortellini de casa, ba chiar poate ajuta la prepararea acestora.

Aceaste retete de tortellini de casa se pot pregati impreuna cu copiii, care adora sa modeleze aluatul si sa ajute in bucatarie. Puteti pregati niste paste delicioase cu umputuri variate si sa va jucati, in acelasi timp.

Reteta de tortellini cu urda si ciuperci

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ingrediente:

Pentru foaie:

•       200g faina

•       2 oua

Pentru umplutura:

•       200 g ciuperci

•       1 albus de ou batut

•       200 g de urda

•       1 lingura ulei de masline

•       1 lingura patrunjel proaspat tocat

•       3 catei de usturoi

•       1 varf de cutit de piper

•       nucsoara

Mod de preparare:

Punem ciupercile la fiert. Dupa ce au fiert, se scurg si se toaca marunt. Adaugam uleiul de masline, usturoiul pisat, piperul, albusul de ou si urda. Dupa ce amestecam bine, se trece la umplere. Umplutura trebuie sa fie tare, deoarece tortellini cedeaza savoarea lor in supa in care vor fierbe.

Din cele 2 oua si 200 g faina facem un aluat pe care il lasam invelit in folie alimentara pentru cca. 30-45 minute. Se intinde aluatul cu sucitorul si, pentru a evita o uscare rapida, se acopera imediat dupa intindere aluatul cu o folie de plastic.

Dupa aceea, taiem aluatul in patratele cu latura de 3 cm, sau cercuri cu diametrul de 3 cm. Adaugam putina compozitie pentru a nu ingreuna inchiderea, dupa care se pun pe un servetel la uscat.

Se poate adauga si un praf de sare in compozitia de tortellini.

 

 

Reteta de tortellini cu ricotta si spanac

Ingrediente:

Pentru foaie:

  • 400 g de faina
  • 3 oua

Pentru umplutura:

  • 200 g de spanac oparit si maruntit
  • 200 g de branza ricotta
  • 30 g de parmezan ras
  • cuisoare, sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se pune faina pe blatul de la bucatarie, iar in mijlocul acesteia se face o gaura, in care se pun ouale. Se folosesc mainile pentru a se obtine un aluat din acest amestec. Se lasa apoi aluatul sa se odihneasca in jur de 20 de minute.

Intre timp, pentru umplutura, se amesteca spanacul, ricotta, parmezanul, cuisoarele, sarea si piperul.

Se intinde aluatul, apoi se taie in patratele cu latura de 3 cm. Se pune cu ajutorul linguritei putina umplutura de spanac si ricotta in milocul fiecarui patratel de aluat. La final, se formeaza tortellini cu ajutorul degetelor.

Tortellini se prepara apoi prin fierbere, in apa clocotita cu sare, nu mai mult de 4 minute, apoi se servesc asezonati dupa gust.

Reteta de tortellini cu carne

Ingrediente:

Pentru umplutura:

  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 120 g de carne tocata de curcan/  pui
  • 120 g de carne tocata de porc
  • 120 g carne tocata de vita
  • 120 g de prosciutto maruntit
  • 1 ou batut
  • 1 cana de parmezan ras
  • ¼ lingurita de nucsoara

Pentru aluat:

  • 400 g de faina
  • 3 oua

Mod de preparare:

Incinge uleiul de masline si untul intr-o tigaie. Adauga toata carnea tocata si gateste pana cand aceasta capata o nuanta maronie. Adauga si prosciutto si mai gateste putin, apoi opreste focul si pune amestecul obtinut in blender pentru a-l transforma intr-o pasta. Adauga oul batut si parmezanul ras, dar si sarea, piperul si nucsoara macinata. Pune amestecul la frigider si lasa-l acolo pana cand prepari aluatul.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Foloseste faina si ouale pentru a prepara aluatul de tortellini. Umple apoi tortellini taiat in forma de cercuri cu diametru de 3 centrimetri, cu amestecul de la frigider.

Ponturi pentru prepararea unor tortellini reusiti:

  • nu folosi prea multa umplutura pentru ca risti ca tortellini sa se desprinda in timpul fierberii
  • acopera aluatul cu folie de plastic pentru ca acesta se usuca rapid, iar apoi iti va fi mai greu sa il modelezi
  • nu te grabi atunci cand prepari tortellini intrucat rabdarea este cea care te va ajuta sa reusesti
  • poti prepara tortellini in avans intrucat acestia pot fi congelati dupa preparare si apoi fierti pentru decongelare
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0