

Retete cu ananas: aperitiv, fel principal si desert
Retete cu ananas: aperitiv, fel principal si desert
Retete cu ananas: aperitiv, fel principal si desert
Ananasul nu este numai gustos, ci este si sanatos. Acesta poate fi folosit la gatit, in preparate culinare inedite. Incearca si tu aceste retete cu ananas si in mod cert vei fi multumit de rezultat.
Aperitiv: Bruschete cu ananas, crema de branza si dulceata de ardei iute
Ingrediente de care ai nevoie (cantitatile le stabilesti in functie de numarul de portii dorite):
- O bagheta pe care o vei felia subtire
- Crema de branza
- Ananas proaspat (nu din compot)
- Dulceata de ardei iute
Pune feliile de bagheta intr-o tava acoperita cu hartie de copt si baga-le la cuptor, unde le vei lasa la temperatura de 180 de grade pana cand se vor rumeni usor.
Intre timp, intr-o tigaie de tip grill, vei rumeni pe ambele parti ananasul taiat fasii subtiri. Dupa ce ananasul capata o crusta aurie, opreste focul.
Scoate feliile de bagheta, apoi unge-le pe o parte cu crema de branza. Adauga deasupra si un strat de dulceata de ardei iute, iar apoi completeaza cu cateva fasii de ananas rumenit.
Asaza bruschetele obtinute pe un platou si serveste-le.
Fel principal: Aripioare de pui cu ananas, gatite in stil coreean
Pentru 4 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- sare si piper dupa gust
- 3 catei de usturoi maruntiti
- 3 linguri de otet de orez
- o ceapa verde maruntita
- 8 aripioare de pui
- 1 ceapa rosie maruntita
- 1 lingura de ghimbir ras
- 3 linguri de sos de soia
- 1 ananas curatat si taiat felii
- 2 linguri de pasta de ardei iute
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, incinge uleiul intr-o tigaie (sa fie o tigaie cu coada metalica, pe care o poti introduce la cuptor).
Asezoneaza aripioarele de pui cu sare si piper. Asaza aripioarele pe partea cu pielea in jos in uleiul incins si gateste-le in jur de 7-9 minute, pana cand capata o crusta aurie. Intoarce-le apoi pe partea cealalta si mai gateste-le 3 minute. Scoate apoi aripioarele pe o farfurie acoperita cu servetele absorbante.
Lasa in tigaie 1 lingura de ulei, in care vei cali ceapa, usturoiul si ghimbirul in jur de 5 minute – pana cand ceapa se inmoaie. Adauga pasta de ardei iute, sosul de soia si otetul de orez. Lasa sa fiarba la foc mic pana cand se injumatateste si devine un sos cu o textura mai groasa, similara unui sirop. Ia apoi tigaia de pe foc, pune aripioarele inapoi si asaza si feliile de ananas. Baga tigaia la cuptor si las-o in jur de 12-17 minute. Inainte de a o scoate, asigura-te ca puiul este gatit complet. Dupa ce ai scos tigaia, foloseste o lingura pentru a lua sosul de pe fundul tigaii astfel incat sa il distribui deasupra aripioarelor. Asezoneaza apoi cu ceapa verde tocata marunt si serveste cat este cald.
Desert: Cheesecake Pina Colada
Ingredientele de care ai nevoie:
Pentru crusta:
- 15-20 de fursecuri
- 1 cana de fulgi de cocos
- ½ cana de nuci de Macadamia prajite
- 4 linguri de unt nesarat, topit
Pentru umplutura:
- 3 pachete de crema de branza
- ½ cana de zahar
- 3 oua
- ¾ cana de crema vegetala de cocos
- ¼ cana de lichior de cocos
- 3 linguri de lapte
- coaja de la o portocala
- 1 cana de ananas pisat si scurs
Pentru topping:
- ½ cana de suc de ananas (poate fi cel ramas in urma scurgerii ananasului pisat)
- 2 lingurite de amidon de porumb
- ½ cana de zahar
- fulgi de cocos
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Acopera o tava rotunda, pentru cheesecake, cu hartie de copt.
Intr-un bol, amesteca fursecurile maruntite, fulgii de cocos si nucile de Macadamia. Foloseste apoi blenderul pentru a le marunti. Adauga si untul topit, apoi porneste din nou blenderul. Pune aluatul obtinut in tava rotunda, apasand bine cu degetele, apoi introdu la cuptor si lasa sa se coaca in jur de 8-10 minute. Da-i voie apoi sa se raceasca.
Intr-un alt bol, bate cu mixerul crema de branza si zaharul, folosind o viteza mica pentru a obtine o textura pufoasa. Dupa 3 minute, opreste-te pentru a adauga ouale, apoi crema de cocos, lichiorul de cocos, laptele si coaja de lamaie. La final, incorporeaza si ananasul pisat in prealabil. Pune amestecul obtinut deasupra blatului din tava. Introdu la cuptor din nou si gateste, de aceasta data, timp de 1 ora si 15 minute. Opreste apoi cuptorul, deschide usa dar mai lasa acolo cheesecake-ul inca o jumatate de ora. Scoate tava, lasa la racit si apoi baga la frigider, unde vei lasa cheesecake-ul peste noapte.
Pentru a pregati toppingul, pune intr-o tigaie sucul de ananas, amidonul de porumb, zaharul si 2 linguri de apa. Gateste la foc mediu, amestecand in mod constant pana cand incepe sa fiarba. Apoi mai lasa 1 minut, opreste focul si lasa la racit in jur de 20 de minute. Dupa ce toppingul se raceste, il poti pune deasupra cheesecake-ului, dupa care vei decora cu fulgi de cocos.
Pofta buna!
Sursa foto: Shutterstock