Cum alegi bustiera de sport ideala, dar si cat de des o inlocuiesti

Bustierele sunt indispensabile atunci cand practici sport, acestea oferind sustinerea necesara bustului, astfel incat exercitiile fizice practicate sa nu provoace niciun disconfort. Indiferent de sportul pe care il practici, specialistii recomanda purtarea unei bustiere in timpul antrenamentului, atat pentru sporirea confortului, cat si pentru protejarea bustului.

O bustiera de sport de calitate va sustine sanii in timpul practicarii oricarui tip de activitate sportiva. Aceasta va mentine fermitatea acestora si totodata va preveni durerile ce pot aparea la nivelul bustului, din cauza fortarii musculaturii.

Cum alegi bustiera de sport potrivita pentru sanii tai

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru ca bustiera de sport sa fie eficienta in cazul tau insa, e necesar ca acesta sa ti se potriveasca perfect. Asta inseamna ca trebuie sa stii cum sa alegi bustiera de sport potrivita formelor tale. Pentru ca bustiera de sport sa iti vina perfect, banda de jos a acesteia trebuie sa stea fixa – asta inseamna ca nu trebuie sa te stranga, astfel incat pielea sa faca pliuri sub banda, dar nici sa fie lejera, intrucat astfel sanii nu beneficiaza de sustinerea necesara.

Cupele bustierei de sport trebuie sa acopere in totalitate sanii, astfel incat acestia sa nu iasa in afara marginilor bustierei.

Testul care te ajuta sa verifici daca bustiera iti vine perfect este testul sariturii. Daca in timpul sariturii sanii nu se misca aproape deloc, atunci bustiera iti vine bine. Ridica bratele si apoi lasa-le in jos – bustiera isi mentine pozitia? Cumpar-o fara sa stai pe ganduri!

Cat de des trebuie schimbata bustiera de sport?

Bustiera de sport trebuie sa ofere sustinere bustului, de aceea ideal ar fi sa o schimbam o data la 6-12 luni. In acest fel, ne asiguram ca tesatura nu este slabita, astfel incat sustinerea sanilor sa fie afectata.

Bineinteles, intervalul la care trebuie schimbata bustiera de sport depinde si de activitatile sportive practicate. De pilda, daca practici jogging sau alergi chiar la maraton, bustiera de sport se va uza mai rapid, intrucat tesatura este fortata mai mult. Pe de alta parte, daca practici yoga sau pilates de 2-3 ori pe saptamana, poti schimba bustiera de sport dupa 1 an fara sa fie vreo problema. Asta pentru ca tesatura si cusaturile se mentin mai bine de-a lungul timpului daca bustiera este purtata pentru practicarea unor exercitii de intensitate mica sau moderata.

Poti folosi si un test al uzurii pentru a verifica daca este sau nu cazul sa schimbi bustiera de sport cu una noua. Trage intr-o parte si alta banda de jos a bustierei si apoi elibereaz-o usor. Daca banda opune rezistenta in timp ce o intinzi si revine rapid la forma initiala, bustiera mai poate fi purtata. Pe de alta parte, daca banda bustierei se intinde fara probleme si apoi revine treptat la forma initiala, e obligatoriu sa o arunci si sa iti cumperi una noua.

Specialistii recomanda purtarea bustierelor de sport si in timpul liber, atunci cand poate preferi sa renunti la sutien. De pilda, atunci cand iesi la plimbare in parc, cand faci curatenie in casa sau cand petreci, pur si simplu, o zi relaxanta acasa, poti purta o bustiera pentru a oferi sustinere sanilor tai. In acest fel, sporesti gradul de confort si totodata contribui la mentinerea fermitatii sanilor.

In loc sa iti cumperi mai multe bustiere de sport in varianta mai ieftina, mai bine investeste intr-o singura bustiera de sport de calitate, chiar daca trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar pentru ea. Aceasta nu numai ca ofera sustinere mai buna, insa va rezista mai bine si in timp.

Nu se recomanda folosirea uscatorului de rufe pentru uscarea bustierelor de sport, intrucat aerul foarte cald poate determina micsorarea bustierei cu o masura.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0