Bauturi fara cofeina cu care poti inlocui cafeaua
Bauturi fara cofeina cu care poti inlocui cafeaua
Bauturi fara cofeina cu care poti inlocui cafeaua
Vrei sa renunti la cofeina fie din motive medicale, fie pentru ca vrei sa iti detoxifici organismul si trebuie sa elimini, pentru o perioada, cofeina? Pentru a putea face fata acestei provocari ar trebui sa gasesti un inlocuitor pentru cafea.
Dimineata ai tendinta de a iti face o cafea inainte de a face orice altceva asa ca ai nevoie de o alternativa fara cofeina a pentru a putea face fata primelor ore ale diminetii.
Ceai de lemn dulce – chiar daca planta de lemn dulce are un gust usor amar, ceaiul de lemn dulce este dulce. Asadar, daca ai nevoie de o bautura care sa iti satisfaca nevoia de dulce dimineata, bea o ceasca de ceai dadori gustul amarui al cafelei si ii simti lipsa foarte tare in fiecare zi? Pentru a reduce riscul de a ceda ispitei si de a bea o ceasca de cafea, inlocuieste gustul placut al cafelei cu unul asemanator. Gustul de ceai de papadie poate fi asemuit cu usurinta cu cel al cafelei, acesta fiind amarui, insa mai putin aci de lemn dulce. Mai mult decat atat, acest ceai are efecte benefice si asupra tranzitului intestinal, pentru a nu simti lipsa cafelei si din acest punct de vedere.
Ceai de schisandra – planta originara din Asia de Sud, schisandra, este numita si planta celor 5 gusturi intrucat este dulce, amara, acrisoara, picanta si sarata in acelasi timp. Acest ceai imbunatateste puterea de concentrare si te face sa fii mai alert, asa ca daca simti ca lipsa cofeinei iti incetineste gandirea, ar trebui sa inlocuiesti cafeaua cu ceaiul de schisandra.
“Cafea” de papadie –adori gustul amarui al cafelei si ii simti lipsa foarte tare in fiecare zi? Pentru a reduce riscul de a ceda ispitei si de a bea o ceasca de cafea, inlocuieste gustul placut al cafelei cu unul asemanator. Gustul de ceai de papadie poate fi asemuit cu usurinta cu cel al cafelei, acesta fiind amarui, insa mai putin acid.
Cum se prepara ceaiul de papadie: Smulge papadia cu tot cu radacina, curata apoi cu atentie radacina, toac-o marunt, las-o la uscat (poti folosi cuptorul cu microunde pentru a accelera procesul de uscare) si apoi coace la cuptor bucatile de radacina. Dupa ce le coci in jur de 30 de minute la o temperatura de 200 de grade Celsius, foloseste rasnita sau blenderul pentru a transforma bucatile de radacina de papadie in pulbere. Prepara apoi “cafeaua” de papadie asa cum faci cu cafeaua normala. Foloseste 6 linguri de pulbere de radacina de papadie la 500 ml de apa fierbinte si lasa amestecul sa se infuzeze in jur de 30 de minute. Poti servi cafeaua indulcita cu miere sau combinata cu lapte, poate chiar cu lapte vegetal (de migdale, de caju sau soia).
Apa cu lamaie – este vorba despre un pahar de apa calduta, in care storci zeama de lamaie. Apa cu lamaie se consuma dimineata, pe stomacul gol, pentru energizare, pentru calmarea inflamatiei, pentru fortificarea sistemului imunitar precum si pentru reglarea tranzitului intestinal. Yoghinii, dar si vedetele de la Hollywood, isi incep dimineata cu un pahar de apa calda cu lamaie.
Ceai de ginseng siberian – acest ceai facut din radacina de ginseng siberian stimuleaza concentrarea si combate oboseala asa ca poate inlocui cu succes cafeaua. Poti indulci ceaiul de ginseng cu miere naturala daca gustul acestuia ti se pare prea puternic.
Sursa foto: Shutterstock