Alergarea iti afecteaza genunchii? Ce spun expertii

Exista multe persoane care cred ca joggingul sau exercitiile de alergare provoaca febra musculara si chiar inflamatie dureroasa la nivelul genunchilor. Totusi, un nou studiu sugereaza ca alergarea ar putea chiar sa reduca inflamatia la nivelul articulatiilor.

Matt Seeley, co-autorul studiului si profesor in Educatie Fziica la Brigham Young University din Provo, Utah, spune ca "aceasta idee ca alergarea de distanta lunga iti poate afecta genunchii se poate dovedi un mit."

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Seeley si colegii lui au ajuns la aceasta concluzie surprinzatoare dupa ce au analizat lichidul sinovial al mai multor femei si barbati sanatosi, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani. Cercetatorii au cautat semne de inflamatie in markerii chimici inainte si dupa o alergare de 30 de minute si au gasit diferente foarte mici.

"Ceea ce stim acum este ca pentru tinerii sanatosi, exercitiile creeaza un mediu antiinflamator care poate fi benefic pentru sanatatea pe termen lung a articulatiilor." a spus coordonatorul studiului, Robert Hyldahl.

In plus, cercetatorii spun ca studiul subliniaza faptul ca alergarea ar putea chiar intarzia evolutia unor afectiuni articulare degenerative, cum este osteoartrita. " Studiul nu indica faptul ca alergatorii de cursa lunga au un risc mai mare de a dezvolta osteoartrita fata de alte persoane. In schimb, sugereaza ca exercitiiile fizice pot fi o forma de tratament." spune Seeley. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0