Medicina Personalizată, medicina viitorului care funcționează acum!

Medicina personalizată reprezintă cu adevărat medicina viitorului, un viitor frumos bazat pe tehnologie, în care suferința generată de incertitudinea diagnosticării sau a aplicării terapiei potrivite va putea fi eliminată.

 

Medicina personalizată în România

Medicina Personalizată salvează deja vieți în alte țări civilizate și timid, și pe la noi, rapid, eficient și cu precizie, întrucât se bazează pe știință și date precise.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Este imperios necesar ca și la noi să fie introduse tratamentele personalizate pe lista medicamentelor compensate sau măcar mijloacele de diagnosticare precisă pentru anumite boli grave. Asta dacă ne referim doar la formele de cancer pe care medicina personalizată le trateaza astăzi cu succes: cancerul de sân, gastric, cancerul bronho-pulmonar, melanomul, unele boli sistemice sau infecțioase.

Afecțiuni tratate prin medicină personalizată

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În viitorul apropiat, și alte boli necruțătoare vor beneficia de această abordare prin identificarea fie a genelor ce creează terenul propice dezvoltării bolii, fie prin farmacogenetică, ramură a farmacologiei care studiază relaţia dintre medicament şi profilul genetic al pacientului, precum și modul în care reacţionează un pacient la absolut orice pilulă sau la un anumit tratament.

Demențele vasculare sau de tip Alzheimer, boala Parkinson, afecțiunile sistemice, cardiovasculare, bolile metabolice, obezitatea, toate vor putea fi precis diagnosticate și tratate țintit.

Knowledge is the power! Ca să putem învinge boala trebuie să știm exact cu "ce" ne luptăm.   

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0