Ce sa mananci cand te simti rau

Apetitul poate avea de suferit de pe urma starilor de rau. Pe de alta parte insa, atunci cand suntem bolnavi, este extrem de important sa ne hranim corespunzator, pentru ca organismul sa aiba energia necesara pentru a se reface.

Iata ce ar trebui sa mananci atunci cand te simti rau, in functie de problema de sanatate pe care o ai:

[{ads-medicina-alternativa-first}]

Raceala si gripa – aceste afectiuni se manifesta prin congestie nazala si dureri in gat, de aceea este indicat sa consumam alimente care combat aceste probleme, dar care fortifica totodata sistemul imunitar.

Ceaiurile din plante sunt recomandate pentru raceli intrucat hidrateaza organismul si ajuta la eliminarea mucusului, calmand totodata inflamatia din gat. Ceaiul poate fi consumat alaturi de miere, care are proprietati antibacteriene si combate infectiile, actionand precum un antibiotic natural.

Citricele combat si ele inflamatia, insa totodata fortifica si sistemul imunitar, de aceea e bine sa le introducem in dieta noastra daca suntem raciti.

Cafeaua, alcoolul si produsele lactate pot accentua simptomele resimtite de pacient, de aceea e bine sa fie evitate.

Greata, varsaturi sau diaree – atunci cand apare una dintre aceste probleme, ori cand apar toate, trebuie sa mancam alimente care ne relaxeaza tractul gastrointestinal, combatand simptomele digestive.

Ghimbirul combate greata si varsaturile, asa ca e indicat sa fie consumat in caz de rau de la stomac. Bananele, orezul si painea prajita sunt alimente care relaxeaza tranzitul intestinal si amelioreaza totodata simptomele precum greata, varsaturile sau diareea.

 

 

Apa de cocos este eficienta in combaterea inflamatiei de la nivelul mucoasei stomacului. Mai mult decat atat, datorita continutului ridicat de sodiu si potasiu, apa de cocos reechilibreaza organismul din punct de vedere electrolitic, combatand deshidratarea.

Se evita in cazul acestor simptome alimentele grase, prajite, picante, produsele lactate, cofeina si indulcitorii artificiali.

Constipatia – daca suferi de pe urma constipatiei si nu stii ce sa mananci pentru a rezolva situatia, indreapta-ti atentia catre alimentele bogate in continutul de fibre.

Fulgii si taratele de ovaz, fructele deshidratate, dar si semintele de in te pot ajuta sa combati constipatia si sa te simti mai bine.

Evita sa consumi alimentele procesate, produsele de patiserie, cofeina si alcoolul si vei observa o imbunatatire a situatiei tale.

Modificarile din alimentatie sunt obligatorii atunci cand pacientul se simte rau. Regimul alimentar poate imbunatati starea acestuia, in timp ce consumul anumitor alimente poate agrava simptomatologia.

Hranirea si hidratarea sunt extrem de importante, asa ca nu trebuie neglijate nici atunci cand ne simtim rau, in ciuda lipsei de apetit specifica bolii.

Dupa operatie – dupa o interventie chirurgicala, pacientul se va simti slabit, asa ca are nevoie de nutrienti din belsug pentru a se reface. Proteinele din carnea slaba si din oua, alimentele fermentate care contin probiotice, dar si fibrele, trebuie sa faca parte din dieta post-operatorie. Fructele, legumele si semintele sunt si ele foarte nutritive, asa ca nu trebuie neglijate.

O dieta diversificata si bogata in mai multe tipuri de minerale si vitamine va ajuta pacientul sa se puna mai rapid pe picioare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0