5 pasi prin care sa trezesti URIASUL ADORMIT din tine!

1. Trebuie sa stii ce vrei cu adevarat

Majoritatea dintre noi nu stim ce ne dorim cu adevarat de la viata. Nu stim care ne este menirea, scopul, dorintele pana in momentul cand acestea devin INTENTII. In cazul meu am stiut ca vreau sa fiu printre cei mai buni antrenori din fitness. Insa acest aspect este gandit la general. Ce presupune sa fii cel mai bun. Ce calitati trebuie sa am? Ce actiuni specifice trebuie sa fac?

In viata timpul este singura resursa pe care nu o putem recupera si de aceea fiecare zi are un scop clar in ceea ce ma priveste. Tu ce vrei de la viata ta? Ce faci pentru tine si scopul tau? Ce actiuni concrete iti propui sa indeplinesti zilnic? Actiunile tale te definesc si sunt aliniate valorilor tale?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Neavand claritate in ceea ce iti doresti cu siguranta aripile tale nu te vor ajuta sa zbori prea departe. Vei obosi alergand in toate directiile fara un scop clar. Defineste ceea ce vrei si nu te opri pana nu obtii acel ceva.

2. Lasa Diferenta sa faca Diferenta

Ca specialist in fitness am petrecut mult timp in prezenta clientilor mei, a diferitelor comportamente ale acestora si am inteles intr-un final de ce am ales acest domeniu. La inceput eram suparat pe alegerile alimentare ale acestora si nu intelegeam de ce renunta cu atata usurinta la scopul lor. Insa in timp mi-am dat seama ca ceea ce ma face pe mine diferit este ca am o abordare holistica atunci cand vine vorba de sanatatea clientilor mei. Tabloul unui scop in fitness nu este doar in alb si negru daca putem spune asa.

Sa luam un caz concret: Iuliana doreste sa slabeasca. Poate fi considerat un scop insa eu cred ca este doar o destinatie. De aceea sunt diferit. Am lasa acest aspect sa faca diferenta. Abordarea mea implica cunostinte de alimentatie, antrenamente, kinetoterapie, psihologie toate atasate stilului de viata actual al clientului. Eu nu cer schimbare a stilului de viata. Eu livrez comportamente noi atasate stilului de viata al clientului. In timp se produc schimbarile. Garantez!

Nu-ti fie frica sa ai propria abordare deoarece doar asa vei face diferenta!

Oscar Wilde: ”Be yourself; everybody else is already taken”

3. Practica POZITIVITATEA

Pentru a avea succes, pozitivitatea ”it’s a must”. Nu este vorba despre optimism, nu este vorba despre zambet pe fetele noastre, nu este despre un slogan ”totul va fi bine”, nu se afla in milioanele de zicale ”Just do it”. NU!

Pozitivitatea este o atitudine, o siguranta si o incredere. Trebuiesc cultivate, dezvoltate si practicate pentru a deveni un stil de viata. Pozitivitatea in timp are un efect cumulat. Pozitivitatea duce organismul, mintea si spiritual spre o sanatate echilibrata.

Rezultatele cele mai bune le avem atunci cand suntem puternici fizic, mental, emotional si spiritual. Nutritie echilibrata, exercitii regulat, odihna si pozitivitate sunt componentele performantei si intr-un final ale succesului.

 

 

5. Fii inconjurata de persoanele potrivite, fii in locul potrivit la momentul potrivit

Persoana care devii este determinata de suma totala a persoanelor care te inconjoara. Persoana potrivita aduce rezultatul potrivit.

Cand persoanele potrivite intalnesc mintile potrivite se naste energia creativa. Nu e nimic mai placut decat a sta in prezenta unui om care emana creativitate, energie pozitiva si idei noi constructive!

5. Nu schimba ritmul vietii!

Arta de a trai o viata echilibrata este a trai cu un scop, intr-un ritm si o armonie. Echilibrul in viata aduce in capul listei ingredientele necesare pentru a avea succes. Echilibrul vine natural pentru unii insa pentru altii necesita cultivat si invatat. Fa ca actiunile tale zilnice sa devina mai mult ca o Aventura. Mergi pe rute diferite la service. Fa o plimbare in pauza de masa si stai departe de canapea si televizor.

 

 

Toata lumea stie ca pentru a avea succes trebuie sa muncesti din greu insa, studiile sugereaza ca diversitatea si jocul/aventura este mult mai importanta pentru a atinge succesul.

Am un prieten care este pozitiv si cu rasul pe buze tot timpul. Este de succes desi pot spune ca a intalnit doate obstacolele posibile pe drumul sau. Pe plan familial este implinit, pe plan professional de asemenea. Insa energia lui este constanta si asta atrage incredere, posibilitati, deschidere, success.

Succesul este chiar in fata ta. Nu te opri, mergi inainte si fii pozitiv!

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Contacteaza Expertul DOC! Trimite aici o intrebare pentru Florin Cujba.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0