Retreaturile, la moda si in Romania: ce beneficii au

Retreaturile de yoga si taberele de spiritualitate si detox capata din ce in ce mai multa popularitate si in Romania, peste Ocean fiind deja la moda de ani de zile.

Retreaturile sunt alternative mai sanatoase pentru minte si corp decat vacantele clasice, al caror scop se limiteaza la descoperirea unor locuri si culturi noi, precum si la distractie din belsug. Spre deosebire de vacanta obisnuita, care pune accentul pe exterior, pe taramurile descoperite si pe locurile vazute, retreatul indeamna la interiorizare, la reconectarea cu sinele, care este adesea neglijat din cauza vietii agitate pe care o avem.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Sanatatea fizica, dar si cea psihica sunt in centrul atentiei in cadrul retreaturilor si taberelor de detox. Alimentatia sanatoasa, notiunile teoretice cu privire la un stil de viata sanatos, practica yoga si meditatia sunt elementele care iti garanteaza starea de bine pe intreaga perioada a retreatului, dar si dupa.

Beneficii retreat

Adopti, cel putin pentru o perioada, un stil de viata sanatos – iti doresti de multa vreme sa mananci mai sanatos si sa faci miscare zilnic, insa nu reusesti sa pui in practica? Ei, bine, un retreat iti va oferi prilejul ideal pentru a-ti modifica stilul de viata. Dupa o saptamana petrecuta altfel, iti va fi mai usor sa reusesti sa iti schimbi stilul de viata permanent.

Scapi de kilogramele in plus – programul unui retreat este conceput astfel incat mesele sa fie la ore fixe, mancarea sa fie sanatoasa si sportul sa nu lipseasca din rutina zilnica. Asadar, este foarte probabil sa reusesti sa scapi de cateva kilograme in plus in timpul unui retreat, indiferent de natura acestuia.

Reusesti sa scapi mai usor de obiceiurile nesanatoase – in timpul unui retreat, sunt sanse mai mari sa reusesti sa renunti la fumat, la consumul de bauturi carbogazoase nesanatoase, precum si la zahar. Sprijinul acordat de cei din jur va fi de mare ajutor in aceasta situatie.

Esti inconjurat de persoane cu aceleasi interese si preocupari ca tine – retreaturile atrag persoane care au aceleasi interese ca si tine, ceea ce inseamna ca vei avea ocazia sa petreci o vacanta alaturi de oameni cu care ai o serie de lucruri in comun. Mai mult decat atat, un retreat iti poate oferi sansa de a-ti face prieteni pe viata.

Te ajuta sa te detasezi de grijile zilnice si estompeaza stresul – un retreat te poate ajuta sa te deconectezi de stresul cotidian si iti ofera prilejul de a capata o alta perspectiva asupra lucrurilor. Astfel, vei reusi sa te relaxezi si sa combati problemele precum anxietatea sau stresul.

 

 

Te afli sub indrumarea specialistilor – retreaturile si taberele de wellness sunt organizate de specialisti precum nutritionisti, medici generalisti, terapeuti, instructori de yoga sau instructori de fitness. Participand la un asemenea retreat, ai ocazia de a lucra cu specialisti pentru a combate anumite probleme pe care le ai sau pentru a te dezvolta intr-o anumita directie.

Retreaturile sunt mai ieftine, desi pot parea scumpe – atunci cand mergi intr-un retreat, ai programul facut de cineva si nu trebuie sa mai suporti nicio cheltuiala, in afara de tariful pentru retreat. Mesele si cazarea sunt incluse, la fel ca si sesiunile sustinute de specialisti.

Te ajuta sa te reconectezi cu natura – in general, retreaturile se desfasoara in destinatii aflate in mijlocul naturii precum: la munte, in Delta Dunarii sau la mare. Asadar, vei avea ocazia sa te bucuri de programe care te intereseaza, insa, totodata, sa beneficiezi si de o vacanta intr-o destinatie turistica.

Daca simti ca lucrurile nu se indreapta in directia in care iti doresti si ai nevoie de un restart, un retreat te-ar putea ajuta sa intelegi ce trebuie sa faci mai departe.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0