Nu lasati insectele sa va afecteze timpul petrecut in aer liber

Daca ati petrecut timp in aer liber recent, e posibil sa fi observat cel putin o musca sau tantar, ceea ce inseamna ca este cazul sa va informati despre maniera in care puteti sa evitati insectele. 

„Desi majoritatea muscaturilor de insecte sunt inofensive, unele insecte pot transmite boli periculoase, precum virusul Zika, virusul dengue, boala Lyme si malaria” a spus dr. Lindsay Strowd, profesor asistent de dermatologie la Wake Forest Baptist Medical Center din Winston-Salem. „Este important sa luati masurile necesare pentru a diminua riscurile, in special daca vizitati zone cunoscute pentru bolile transmise de insecte” a precizat Strowd intr-un comunicat de presa al American Academy of Dermatology. 

Iata cateva sfaturi pentru a evita muscaturile nedorite

  1. Cea mai buna aparare impotriva muscaturilor de insecte este sa va acoperiti corpul cu spray pentru insecte si haine. Aplicati produse de respingere a insectelor cu un continut de 20 - 30% de DEET (dietiltoluamid). Daca ati aplicat si produse de protectie solara, aplicati mai intai protectia solara, lasati-o sa se usuce, apoi aplicati produsul de respingere a insectelor.
  2. Purtati bluze cu maneca lunga, pantaloni lungi, sosete si incaltaminte. Ridicati sosetele peste pantaloni si bagati tricoul in pantaloni. Puteti sa aplicati in prealabil produse de respingere a insectelor pe baza de permetrin pe stratul exterior al imbracamintei. Urmati instructiunile si lasati hainele la uscat cel putin doua ore inainte sa le purtati.
  3. Daca dormiti in aer liber, folositi plase pentru pat pentru a va proteja de tantari. Cea mai buna alegere este plasa tratata in prealabil cu insecticidul piretroid. Daca plasa pentru pat nu ajunge pana la podea, bagati-o sub saltea.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

„Uneori, cu toate ca se depun toate eforturile, muscaturile tot au loc. Din fericire, majoritatea muscaturilor si intepaturilor insectelor pot fi tratate in siguranta acasa” a precizat Strowd. In cazul unor muscaturi si intepaturi dureroase, aceasta recomanda administrarea unui calmant eliberat fara prescriptie medicala, precum ibuprofen sau acetaminofen. Urmati intotdeauna instructiunile de pe prospect si luati doza recomandata.

 

 

In cazul unor muscaturi care provoaca mancarimi, aplicati gheata sau un unguent anti mancarime eliberat fara prescriptie medicala sau luati antihistaminice orale eliberate fara prescriptie medicala. Daca prezentati inflamatii, aplicati gheata pe zona respectiva. Strowd sustine ca daca apar simptome grave dupa o muscatura de insecta, precum eruptii cutanate, febra sau dureri la nivelul intregului corp, trebuie sa va prezentati imediat la medic. „Relatati-i medicului despre muscatura recenta, astfel incat sa va examineze pentru bolile care se transmit astfel” a recomandat Strowd.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0