Trucuri de îngrijire pentru a fi frumoasă de Revelion

În timp ce, de Crăciun, ne bucurăm de oaspeți, de vin fiert și de cadouri, de Revelion ne dorim o siluetă frumoasă pentru rochia de petrecere și un ten pe măsură. Din păcate, prima o exclude pe cea de-a doua, așa că este bine să ne luăm niște măsuri de precauție în timpul Crăciunului, pentru a avea o piele radiantă pentru petrecerea de noul an. Iată câteva trucuri utile, la îndemâna oricui, pentru acest scop.

Hidratați-vă în abundență

Hidratarea, prin consum de apă și/sau ceaiuri neîndulcite, este cea mai bună metodă de detoxifiere după o masă îmbelșugată, dar poate fi și un aliat de nădejde în timpul exceselor de Crăciun, ferindu-vă, astfel, de mahmureală și indigestie.

Hidratarea corectă asigură un ten luminos și ferm, și ne poate feri de micile erupții care apar în urma consumului excesiv de alimente grase sau dulciuri, în special cacao și ciocolată. Dacă simțiți că nu puteți bea suficient de multe lichide, optați pentru fructe și legume bogate în apă, precum salată verde, castraveți, roșii, ananas proaspăt, portocale sau grepfruit. De asemenea, un truc util pentru detoxifiere este să consumați un pahar de apă călduță cu lămâie dimineața, pe stomacul gol. Acest mic gest ajută procesul de digestie și curăță tractul intestinal de reziduurile acumulate. În plus, unul din rezultatele acestui ritual este obținerea unui ten luminos și bine hidratat. 

Faceți exercițiu fizic, de orice fel

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Deși Sărbătorile de iarnă îmbie la relaxare totală, este bine să strecurați câte o mică activitate fizică menită să vă dezmorțească și să echilibreze raportul repaus-mișcare. Deși poate părea imposibil, este mai ușor decât credeți: dusul gunioului, jumătate de oră de yoga dimineața, o plimbare până la supermarket și înapoi, sau o tură până în centrul orașului după masa de prânz, orice mic lucru care vă pune în mișcare ajută la refacerea organismului după ceva mai multă mâncare și alcool ca de obicei.

Feriți-vă de frig

Frigul este unul dintre factorii de agresiune împotriva pielii de care e necesar să vă feriți, mai ales dacă vă doriți o piele fină de Sărbători. Așadar, protejați-vă de vântul aspru și de ger toate părțile corpului care ar putea fi expuse, precum mâini, gât și față. Folosiți-vă mereu de mănuși și fulare, iar pentru față puteți să vă acoperiți, pe cât posibil, cu o eșarfă moale. De asemenea, nu părăsiți casa fără să vă asigurați că v-ați hidratat tenul corespunzător și că ați aplicat, ca ultim pas, un produs cu protecție solară. Razele ultraviolete sunt prezente chiar și când este înnorat afară, în special razele UVA, care sunt invizibile și penetrează norii, sticla, hainele, și sunt responsabile pentru îmbătrânirea pielii. 

Exfoliați-vă pielea întregului corp

Din când în când este bine să apelăm la o exfoliere blândă a pielii pentru a îndepărta stratul de celule moarte și pentru a lăsa loc pielii noi. Iarna, cu atât mai bine se potrivește un ritual de exfoliere după o baie fierbinte cu săruri și spumă. Puteți să folosiți un scrub mecanic din zahăr brun și zaț de cafea pentru corp și un scrub pe bază de acizi, cu ajutorul unei loțiuni AHA sau BHA pentru ten, în funcție de necesitățile pielii dumneavoastră. Grupa de acizi AHA (acid lactic, glicolic, mandelic) este mai potrivită tenului sensibil și/sau uscat, în timp ce grupa BHA (acid salicilic) este destinată tenurilor mixte, acneice și/sau grase. 

Bucurați-vă de somn  

Somnul este unul dintre principalii aliați ai frumuseții pielii, prin urmare este indicat să nu săriți peste ora de somn în timpul Sărbătorilor, până la petrecerea de Revelion. Bucurați-vă de vremea rece de afară, care îmbie la stat sub pătură, și organizați-vă în așa fel încât să vă culcați relativ la aceeași oră, în fiecare noapte, preferabil până în ora 12 noaptea.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursă foto: Shutterstock

Bibliografie: 
https://www.dailymail.co.uk/femail/article-6535619/A-list-beauty-experts-reveal-detox-skin-time-New-Years-Eve.html
https://www.medicalnewstoday.com/articles/320071.php
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0