Spermograma și spermocultura

Buna ziua! La recomandarea medicului, soțul meu a făcut spermograma și spermocultura. De aproape un an, încercam sa rămân însărcinată, eu am 22 ani, el 27. La spermograma, in valori sub limitele de referință au ieșit: Volum sperma= 0.5 ml (referință >=1,5 ml), mobilitate totala=21,15 % (referință >=40), mobilitate progresiva=3,35% (referință >=32), iar la spermocultura: Streptococi alfa/beta hemolitici prezent și “Pe mediile de cultura s-au dezvoltat colonii de Enterococcus faecalis.”. Întrebarea mea este, pe lângă antibioticul pe care ni-l va prescrie medicul când vom ajunge, soțul are nevoie de ceva vitamine sau pastile pentru acele valori din spermograma? Sa fie de vina aceasta bacterie pentru faptul ca nu am rămas însărcinată? Ce sfaturi ne puteți da? Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ruxandra Dumitrescu - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Expert DOC

Cel mai important este ca medicul sa va interpreteze rezultatele analizelor sotului, tinand cont si de istoricul medical al partenerului dvs., cat si de alti factori pe care ii are in vedere. In urma interpretarii rezultatelor de la spermograma si spermocultura, ii va prescrie un tratament. Este extrem de important ca sotul dvs. sa respecte intocmai tratamentul recomandat si sa nu il intrerupa. Cat despre cauzele pentru care nu ati ramas inca insarcinata, retineti ca exista multi factori de risc pentru aceasta situatie. Sfatul meu este, in functie de problemele descoperite de medic in urma investigatiilor, sa apelati si la alte tipuri de medici specialisti, precum cei enumerati in acest articol: https://doc.ro/infertilitatea/infertilitate-la-ce-medic-specialist-sa-mergeti-in-functie-de-problema.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.