Probleme foarte mari cu aparatul digestiv

Buna ziua, Numele meu este Maria si acum ceva timp am fost diagnosticata cu bacteria helictobacter. Am luat tratamente Pylera, un antibiotic pe timp de 2 săptămîni, timp în care am fost mai bine dar după am revenit la aceași stare de disconfort abdominal si senzatie ca tot ce maninc simt ca mi se formeaza ca o mingie in burta si nu merge mai departe. Am probleme cu constipatia de aproape doi ani. Am incercat cu toate laxativele, fructe, seminte etc. Nu stiu ce sa mai maninc pentru ca totul ma deranjează asa ca in general optez pentru a nu minca. Ultima dată cînd am fost la doctor mia zis sa iau spasmoctil si casenlax. Mi-au facut proba de gastroscopie dar nu sa văzut nimic anormal dar mi sa spus ca sugestia este foarte lenta. Ce pot sa fac ca sa îmbunătățesc situația? Eu sunt o persoana foarte nervoasă si activa si mi sa spus ca si asta poate fi o problema. V-aș fi recunoscătoare daca mi-ați răspunde. Va multumesc. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, 

Pe doc.ro am scris despre acest subiect aici: https://doc.ro/sanatate/totul-despre-helicobacter-pylori

Este adevarat ca stresul si tulburarile de tip anxios pot agrava simptomele digestive, asa ca pe langa dieta, miscare, ar trebui s alucrati si cu atitudinea pe care o aveti, modul in care priviti lucrurile, sa fiti mai relaxata si mai optimista. Va recomand sa cititi si aceste doua articole:

https://doc.ro/sanatate/constipatia-cauze-simptome-tratament

https://doc.ro/sanatate/cele-mai-mari-greseli-pe-care-le-poti-face-cand-esti-constipat


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.