Probleme cu somnul

Buna seara. Am o prietena care niște probleme vis a vis de poziția in care doarme. In fiecare dimineața când se trezește, o dor foarte tare mâinile; gâtul, spatele... V-am scris cu gândul ca ma puteți ajuta cu un sfat sau poate un link unde sa ma documentez mai bine. Pe google nu prea am găsit mare lucru. Dacă se poate, astept un raspund din partea Dvs. Am Atașat și o poza. Pozițiile in care ea doarme in general sunt 3 și 6 Va super mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Poate fi vorba de un somn agitat, dar si de o problema a corpului in a gasi o pozitie optima pentru somn. Daca obisnuieste sa doarma "pe burta" ar fi o idee buna sa investeasca in saltea si perne speciale pentru aceasta pozitie de somn. Ar fi de vazut si ce poate provoca un somn agitat - nu se odihneste suficient, nu doarme "profund", poate si o afectiune care influenteaza acest aspect. Puteti cere sfatul unui expert in somnologie, iar daca tulburarile de somn sunt eliminate, solutia este sa doarma pe saltea si perne cat mai comode, care sa nu favorizeze "intepenirea" articulatiilor.

Puteti citi si urmatoarele articole:

https://doc.ro/sanatate/ce-afectiuni-tradeaza-tulburarile-de-somn

https://doc.ro/lifestyle/8-motive-neasteptate-care-te-pot-impiedica-sa-ai-un-somn-linistit


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.