3 din 100 de romani au Hepatita C. Tu stii daca esti unul dintre ei?

Recent, in Bucuresti, in cadrul campaniei HEPATITA C. TESTEAZA-TE ACUM! TESTEAZA-TE AICI!, 1.155 persoane au fost testate gratuit pentru Hepatita C si 59 dintre acestea au fost depistate pozitiv!

Hepatita C este una dintre cele mai frecvent intalnite boli infectioase din Romania, aspectul cel mai grav al bolii fiind ca simptomele sunt uneori inexistente, ceea ce face ca multi pacienti sa "duca boala pe picioare" chiar si cativa ani, fara sa stie ca au fost infectati.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In multe cazuri, infectia cu virusul hepatitei C este depistata din intamplare, la analize de rutina, inaintea unei interventii chirurgicale sau transfuzii de sange sau prin intermediul unor astfel de actiuni, care le ofera pacientilor ocazia de a se testa gratuit, rapid, fara mostre de sange.

 Afla aici mai multe despre Hepatita C: cauze, moduri de transmitere, simptome, complicatii, tratament

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Noile teste pentru depistarea Hepatitei C sunt non-invazive, iar rezultatul se afla rapid, in doar 20 de minute. Cu ajutorul unei spatule se ie o mostra de saliva din cavitatea bucala a pacientului, iar dupa cateva minute se afiseaza, similar unui test de sarcina, daca rezultatul este pozitiv sau negativ.

 Afla aici cum te poti testa si tu gratuit

Astfel de teste sunt accesibile gratuit oricui detine un voucher DOC.ro nominal. Testul trebuie realizat de un cadru medical intr-un centru specializat (farmacie, clinica, etc.) pentru a se putea pastra toate normele de igiena si preventie a transmiterii, pentru ca rezultatul sa nu fie influentat. 

 Completeaza aici chestionarul de risc si descarca voucherul gratuit

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0