Ochi mari în 6 pași

Ochii mari sunt simbolul tinereții și al frumuseții. O combinație contrastantă între tonuri de fard în bej satinat și negru pe contur are efectul de marire a ochilor. Pentru a obține un asemenea efect este nevoie de un fard nude satinat, un liner, un creion nude, un ondulator de gene și o mascara de volum.

Depositphotos_13738639_original2

Primii pași - pregătirea bazei

Pasul 1 După ce ați aplicat iluminatorul pe pleoapele superioare trebuie să fixați bine cu pudra pulbere translucidă această zonă. Redefiniți forma sprâncenelor în tonuri neutre. Și pentru ca veți trasa conturul ochilor în liner negru nu cred că vă doriți tușe precise și intense la nivelul sprâncenelor. Acestea vor fi menținute într-o cheie mai naturală lasând tușul să joace rolul principal.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pasul 2 Dacă știți că aveți un sebum mai "jucauș", prezent și pe pleoapele superioare plus vă mai și sâcâie mereu prin oxidarea rapidă a machiajul, atunci vă sfătuiesc să folosiți un primer de pleoape. Veți observa că pe langă persistența machiajului, fardurile vor căpăta intensitate și ușurință în difuzare.

Pasul 3 Cu ajutorul unei pensule de blending (o pensulă de ochi, medie) aplicați fardul nude satinat pe toată suprafața pleoapelor. Aveți grijă să nu atingeți cu fard genele și sprâncenele. Vorbim de mărirea ochilor nu de un machiaj pentru Crăiasa Zăpezii.

Pasul 4 Se trasează tușul cu o pensulă subțire de liner.

Textura lichidă este ideală pentru efecte precise și mai ușor de folosit de către debutante. Începeți cu partea exterioară unde conturul trebuie să fie mai gros și avansați către unghiul intern. În partea internă, evident, conturul trebuie să fie cât mai fin trasat la rădăcina genelor. Conjunctiva se trasează cu creionul nude. Pe langă efectul de mărire, acesta lasă și un efect suplimentar de ochi odihniți. Prin efectul său nu înlocuiește anticearcănul ci doar îl completează.

Pasul 5 Se ondulează genele cu ondulatorul

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru un efect de mărire chiar și dacă ați sărit etapele anterioare. Evident, rezultatul este unul mai restrâns dacă ați trecut direct la pasul 5, dar efectul de ondulare al genelor lasă și un aer inviorat privirii, ba chiar luminos pentru că se descoperă complet irisul. Este vizibil mai ales dacă aveți ghinionul unor gene "asiatice": drepte și care cresc conform legii gravitației.

Pasul 6 Aplicarea celor doua straturi de mascara.

Nuanța de mascara este condiționată de culoarea tușului: dacă acesta este negru automat și nuanța de mascara să fie neagră. Se insistă cât mai mult pe rădăcina genelor și mai putin pe varful acestora. Mișcarea de aplicare trebuie să fie în zig-zag ca să poată pătrunde periuța și pe lateralele genelor, astfel încat să le învăluie de jur împrejur cu mascara.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0