Trucuri de machiaj pentru ten bronzat

Consider că pigmentul tenului este de departe cel care dictează paleta cromatică a fardurilor ce pot evidenția armonios trăsăturile. Cu alte cuvinte, dacă tenul este bronzat, automat și fardurile trebuie adaptate la nivelul de intensitate al bronzului.

Și cum bronzul se subliniază sublim prin texturi satinate de fond de ten, este musai ca tenul să fie lipsit de imperfecțiuni. În caz contrar, toate "denivelările" sub formă de coșulete, comedoane, puncte de grăsime sau cicatrice se evidențiază și mai mult. Soluția perfectă este ca tenul să fie uniformizat perfect prin texturi mate de fond de ten.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dar cum să alegem fondul de ten care să arate impecabil raportat la nevoile tenului? Sunt extrem de puține persoane privilegiate care se bucură de un ten perfect neted și lipsit de imperfecțiuni. Tocmai de aceea există o paletă atât de vastă de texturi diferite de fond de ten. Prin efectul impecabil se subînțelege un ten uniformizat de așa manieră încât efectul să fie unul natural, fără să pară că sufocă porii tenului și în egală măsură, să fie într-o textură aproape imperceptibilă estetic, adică să se confunde perfect cu pigmentul tenului.

Tipuri de fond de ten

1. Fluid transparent. Ideal pentru tenul lipsit de imperfecțiuni. Această textură ultrafluidă (apoasă) conferă un grad de uniformizare mai mare dacă este aplicat cu ajutorul unui burețel de machiaj prin gesturi de tapotare și mai puțin de ștergere.

2.Fluid satinat. Tenurile mate cu porii închiși au mare nevoie de acest gen de textură.

3.Compact. Un ten cu probleme este bine uniformizat grație acestei texturi chiar și prin metoda de aplicare cu ajutorul degetelor.

4.Stick. O persoană dinamică ce speculează fiecare minut foarte eficient are nevoie de această textură, fiind foarte practic de aplicat.

5.Airbrush. Un efect similar poate fi obținut cu ajutorul texturilor spray. Avantajul este că se poate interveni peste primul strat de fond de ten prin pulverizare repetată și se poate finisa ulterior cu pensula de fond de ten kabuki. Odată uniformizat, tenul ce a fost îngrijit în prealabil și cu un gomaj, va fi fixat cu ajutorul unei pudre pulbere.

Farduri de pleoape

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dacă aveți nuanțe de fard mai închise din iarna trecută și aveați rețineri în a le folosi, acum este momentul să le strecurați în rutina machiajului de sezon. Intensitatea fardurilor se raportează la cea a bronzului, iar nuanțele de pasteluri sunt eliminate, cel puțin pentru acest sezon. Sunt la mare căutare tonurile de auriu, bej satinat, nisipiu, bronz, teracota, maro, ciocolatiu, taupe.

Rujul

Nuanțele de ruj în tonuri de corai, orange mate (fără sidef) dar glossy sunt și cele care dictează trendul sezonului dar și subliniază tenul.

Blushul

Trebuie să fie în armonie cu nuanța rujului. Dacă mixați nuanțe reci cu nuanțe calde, vor părea mai deschise pe fondul tenului bronzat și vor reflecta și un volum diferit al feței. Consecința: un chip împodobit și lipsit de armonie.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0